Sergej Jakirović

 GORAN MEHKEK/Cropix
Davorin Olivari
‘PLAVA ZVIJER‘

Koliko je samo puta Jakirović bio smijenjen i čitao osmrtnice. Sad se budi ‘europski predator‘

Daleko od toga da je trener Modrih kupio mir, sad ga čeka napaljena momčad Željka Sopića
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. veljača 2024. 06:57

O Bože, fala ti, kaj Purgeri smo mi... Odzvanjao je taj refren nakon utakmice u Maksimiru. Maksimirski stadion “poludio” je od sreće i radosti. Dinamo je potvrdio pothvat iz Seville i izbacio iz Konferencijske lige velikog favorita Betis.

Ne, gospodo, ona pobjeda iz Španjolske nije bila slučajan događaj. Modri mogu igrati s momčadima iz liga Petice, mogu ih isprašiti iz Europe, mogu ih poslati u povijest!

Priznajte, malo vas je vjerovalo da će dvije utakmice prevagnuti na stranu Dinama jer Betis je momčad iz vrha Primere, Zeleni su mnogo skuplji od Plavih, dečkima Sergeja Jakirovića prije ovih utakmica nitko nije davao previše šansi, na kladionicama su stajali kao, recimo, hrvatski sprinteri protiv američkih. Bili su Modri prežaljeni, a i nakon velikog trijumfa u Sevilli nije se vjerovalo da će na kraju proći u osminu finala Konferencijske lige.

image

Bruno Petković

DAMIR KRAJAČ/Cropix

Ali hrabro modro srce, žestoko bodreno s tribina, pokazalo je figu cijeloj Europi, svim nevjernim Tomama. Eto vam je, ovo je Dinamo, pobjednička momčad koja može svima presoliti juhu i kad je na trećem mjestu u HNL-u!

Dinamo je godinama u europskim natjecanjima, Modri znaju kako se nositi s velikima, znaju pobijediti Arsenal, Tottenham, Chelsea, Villarreal, Atalantu i još mnoge... I Betis! Izbaciti velike favorite i nastaviti svoj europski ples. Dinamovo europsko proljeće i dalje živi u Zagrebu, jedva čekamo ždrijeb te osmine finala. Imamo nekakav osjećaj da izbacivanje Betisa nije Dinamova zadnja riječ u Europi. Ima tu još dosta rečenica u plavoj boji. Ne vjerujete? Pa niste niti u ovaj pothvat, zar ne!?

Dinamo zaslužuje sav respekt i poštovanje, nije potonuo kad su svi mislili da hoće. I sad je najopasniji...

Posebno nam je drago zbog trenera Sergeja Jakirovića. Koliko je samo puta taj čovjek bio smijenjen... Stalno su mu se pisale osmrtnice, a na kraju je postao jedan od onih Dinamovih trenera koji će se moći pohvaliti da su bili trenerski autori jednog od najvećih europskih dosega Dinama. Možemo kazati da je zaslužio hvalospjeve, u jednoj od svojih najvažnijih utakmica posložio je momčad na način da uspije. Odradio je svoj masterpiece.

Htjeli bismo sad napisati da je kupio mir, ali znamo da to nije tako. U nedjelju u Maksimir dolazi Rijeka, sjajna i napaljena momčad Željka Sopića. Jakirović neće moći uživati u svojoj najvećoj trenerskoj pobjedi, morat će sve svoje resurse baciti na kratku pripremu utakmice s Neverom s Kvarnera. No, nakon četvrtka u Maksimiru se probudila “plava zvijer”, čini se da više neće lomiti zube, da će postati predator na europskoj i domaćoj sceni. Dinamo zaslužuje sav respekt i poštovanje, nije potonuo kad su svi mislili da hoće. I sad je najopasniji...

Linker
23. srpanj 2024 07:45