DUJE KLARIC Cropix
KVALIFIKACIJE ZA EL I KL

Kreće borba za Europu: Evo gdje gledati spektakle na Poljudu i Opus Areni, Rijeka u Rumunjskoj

Hrvatski klubovi večeras započinju svoju europsku avanturu
Piše: SNObjavljeno: 25. srpanj 2024. 07:43

Hrvatski klubovi večeras će započeti svoju europsku avanturu. Od 19.00 sati Rijeka će u drugom pretkolu Europske lige odmjeriti snage s rumunjskim Corvinulom, dok će Osijek od 20.00 sati protiv estonske Levadije i Hajduk od 21.00 sati protiv Torshavna s Farskih otoka otvoriti drugo pretkolo Konferencijske lige.

Rijeka svoj put otvara na gostovanju u Rumunjskoj. Trener Željko Sopić najavio je večerašnji susret.

- Vjerujem maksimalno u svoju momčad, od prve minute moramo nametnuti svoj ritam i onda će sve biti puno lakše. Stadion i travnjak su na razini Lige prvaka, naše je samo da istrčimo i za ovaj grb damo sve od sebe. Palo je i malo kiše pa će biti lakše igrati - rekao je. Prijenos utakmice osiguran je na kanalu MaxSport 1.

U dvoboju protiv Levadije navijačima Osijeka na svojoj Opus Areni predstavit će se trener Federico Coppitelli, koji je svoje večerašnje protivnike predstavio kao "jednog od najtežih protivnika u ovoj fazi natjecanja". Utakmica se može pratiti na kanalu MaxSport 2.

Posljednja utakmica večeri je ona između Hajduka i Torshavna. Trener Gennaro Gattuso također će debitirati na klupi Bijelih.

- Respekt svima, ali strah ni od koga. Rekao sam igračima da ne želim vidjeti strah. Važno je da nametnemo svoj ritam, da nas publika slijedi. Kada mi igramo dobro, onda će i publika navijati - rekao je Talijan u najavi susreta.

Utakmica se može pratiti na kanalu MaxSport 1 i Hajduk Digital TV-u.

Linker
25. kolovoz 2024 08:29