ANTE CIZMIC Cropix
PROŠLI KROZ PAKAO

Laku noć Portugal, dobro jutro Espana! San o europskoj jeseni i dalje živi na Poljudu, ali prepreka je ogromna

Svu muku i uloženi trud Bijeli su iz sebe izbacili u svlačionici na stadionu u Guimaraesu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 10. kolovoz 2022. 22:37

Najave nisu bile bez osnova, Bijeli su zaista prošli "pakao" na Dom Afonso Henriquesu. Odavno nismo vidjeli toliko zapjenjenih lica, toliko spremnosti za fizičke obračune na tribinama, ali i travnjaku. Pravi nogometni pakao. Jurili su igrači Vitorie za hajdukovcima po travnjaku nakon 90 minuta slabog nogometa, navijači su "tražili krv".

Zanimljiv će biti izvještaj suca Palabiyika, ali bez obzira na to što napiše u zapisniku turski arbitar, Hajduk se u svakom slučaju silno namučio da bi došao do play offa i Villarreala. Nisu hajdukovci odigrali utakmicu kakvu su najavljivali, nisu bili ni blizu one splitske razine koju su obećavali pred dolazak u Portugal.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Rano primljeni pogodak sigurno je determinirao i daljnji pristup, međutim Hajduk je tek u drugom dijelu uspio utakmicu staviti u mirni okvir. U finišu su doduše ponovno "visjeli", domaćina su u zadnjim napadima centimetri dijeli od drugog pogotka, ali na kraju treba imati i zrno sreće za uspjeh. Hajduk je imao hrabrosti, želje, na kraju i dovoljno kvalitete da izvuče utakmicu s ‘happy endom‘. Isključenje domaćeg kreatora Tiaga Silve sigurno je pomoglo, ali nije do kraja neutraliziralo ambicioznog domaćina. Ipak, manjak kvalitete na kraju je došao do izražaja.

Svu muku i uloženi trud Bijeli su iz sebe izbacili u svlačionici na stadionu u Guimaraesu. Orilo se iz svlačionice kao da je pjesma s tribina. "Večeras je naša fešta" doslovno grmjelo iz Hajdukove svlačionice na Dom Afonso Henriquesu. Dok su frustrirani domaćini još oplakivali svoje igrače i njihovu europsku eliminaciju, Bijeli su slavili. Onako iz duše, čulo se daleko, daleko...

image
ANTE CIZMIC Cropix

Vitoria je prošla, slobodno možemo reći "laku noć Portugal, dobro jutro Espana". Villarreal je već sljedećeg četvrtka, ali Bijeli neće imati previše vremena da bi razmišljali o Unai Emeryu i društvu jer ih već u subotu čeka Dinamo na Maksimiru. Ali, sve što su doživjeli u Portugalu sigurno će ih dodatno ojačati.

Prošli su tešku utakmicu, nervoznu, s puno prekršaja i malo igre. Gotovo cijelu utakmicu su igrali pod pritiskom drugog pogotka koji ih je mogao poslati u produžetke, međutim uspjeli su sačuvati hladnu glavu, imali su čvrste živce. Prošli su veliku školu, došli i do sigurne zarade od 750.000 eura, ali sigurno je da se time neće zadovoljiti. Villarreal je golema prepreka, prošlogodišnji polufinalist Lige prvaka u četvrtak čeka Bijele u Španjolskoj. Hajduk je nakon pet godina ponovno u play.-off europskog natjecanja. Prvi dio cilja je ispunjen i bez obzira koliko bila teška sljedeći prepreka, san o europskoj jeseni i dalje živi na Poljudu.

Linker
25. travanj 2024 08:10