ALBERTO PIZZOLI Afp
KONFERENCIJSKA LIGA

Lazio eliminirao hrvatsku koloniju iz Cluja, Sheriff šokirao Partizan u Beogradu

Dnipro i AEK Larnaca odigrali su na Kosnickoj nogometnoj areni utakmicu bez pogodaka
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 24. veljača 2023. 00:02

Hrvatska kolonija u rumunjskom Cluju nije uspjela na svome terenu nadoknaditi manjak od jednog pogotka protiv Lazija. Talijanska momčad uspjela je u Rumunjskoj sačuvati praznu mrežu i iako nisu ni oni zabili pogodak, proći dalje u šesnaestinu finala Konferencijske lige, radi minimalne pobjede na svome Olimpicu. Među glavnim protagonistima utakmice bili su Hrvati. Za domaćina je u prvih jedanaest izašlo čak tri hrvatska nogometaša, Luka Cvek, Denis Kolinger i Karlo Muhar, dok je u redovima Lazija svih 90 minuta dobio Toma Bašić.

Najveću ulogu, iako onu manje pohvalnu imao je Muhar. Naš veznjak prvo je požutio u 36. minuti, da bi u 77. radi oštrog starta na protivničkom igraču dobio i crveni. Tako je ostavio svoju momčad u još težoj situaciji nego li prije.

Dnipro i AEK Larnaca odigrali su na Kosnickoj nogometnoj areni utakmicu bez pogodaka. Unatoč inicijativi domaćina, nisu uspjeli kazniti grčkoga gosta, koji s pozitivnim rezultatom iz svoje domaće utakmice prolazi dalje u Europi.

Marin Jakoliš počeo je susret za AEK, a u 74. je umjesto bivšeg napadača Hajduka i Šibenika u igru ušao Ismael Casado.

Partizan je u Beogradu doživio "hladan tuš". Sheriff iz Tiraspola uspio je nadoknaditi zaostatak od jednog pogotka kojim je došao na gostovanje, te zabiti još jedan, dovoljan za izbaciti Partizana iz Konferencijske lige.

Počeli su domaći bolje, i to uspjeli konkretizirati već u 17. minuti pogotkom Queensy Meniga, ali nakon toga staju i inicijativu preuzima gost. Već u prvom poluvremenu momčad iz Moldavije dolazi do preokreta. Prvo u 22. minuti Siniša Saničanin dira rukom loptu u svome kaznenom prostoru, siguran izvođač je Cedric Badalo. Da bi u prvoj minuti sudačke nakodnade nakon 45 minuta, za 2:1 Sheriffa zabio Mouhamed Diop.

Kako je prvi dio završio, jednako je počeo i drugi. Drugi svoj pogodak na utakmici zabio je Diop, samo minutu nakon nastavka. Pokušali su domaći pritisnuti, ali bez sreće i ukupnim rezultatom 3:2, bivša momčad Stjepana Tomasa ostaje u Europskom natjecanju.

Anderlecht je, pak, u Bruxellesu nakon jedanaesteraca prošao bugarski Ludogorec, kod kojeg je hrvatski golman Sluga bio na klupi.

Fiorentina je na svome terenu, unatoč prednosti od četiri pogotka iz prve utakmice, opet svladala portugalsku Bragu. Nakon 35 minuti imala je Braga prednost i Firenzi i razlog nadanja u preokret, ali u 37. minuti na 2:1 smanjuje Rolando Mandragora, da bi u 58. minuti izjednačio Riccardo Saponara. Preokret je upotpunio Arthur Cabral i u 83. postavio konačnih 3:2. U momčadi pobjednika je u 74. minuti priliku dobio Josip Brekalo, umjesto strijelca Saponara.

Antonio Milić je proveo svih 90 minuta ne terenu za svoj Lech Poznan u pobjedi protiv Bodo/Glimta rezultatom 1:0. Obzirom da je prva utakmica završila bez pogodaka, Hrvat će sa svojim klubom nastaviti svoje europsko putovanje.

Gent i Qarabag su svaki odnijeli minimalnu pobjedu na svome terenu, samim time na Gentovoj Ghelamco Areni gledali smo produžetke. Niti nakon dodatnih pola sata igre nismo imali posljednjeg učesnika pesnaestine finala, nego su odlučivali jedanaesterci. Kod domaćina su svi bili precizni, a Qarabag je daljnjeg natjecanja u Europi koštao promašaj Yassina Benzija.


REZULTATI:

GENT* - QARABAG AGDAM 6-3 (1-0) penali - (Gift Orban 74) - prva utakmica 0-1

ANDERLECHT*-LUDOGOREC 5-1 (2-1) - penali (Russo 13ag, Verschaeren 68//Thiago 71) - Prvi susret 0-1

CFR CLUJ - LAZIO RIM* 0-0 - (0-1)

PARTIZAN - ŠERIF* 1-3 - (Meenig, 15// Badolo 21, Diop 45+1, 47) - (1-0)

DNIPRO - AEK LARNACA* 0-0 - (0-1)

BASEL* - TRABZONSPOR 2-0 (Amdouni 13, Zeqiri 77) - (0-1)

FIORENTINA* - BRAGA 3-2 (Mandragora 37, Saponara 58, Cabral 63//Castro 17, Djalo 35) - (4-0)

LECH* - BODO/GLIMT 1-0 (Ishak 62) - (0-0)

Linker
26. travanj 2024 07:44