Robert Špehar nije štedio nikoga nakon ispadanja iz Europe

 VLADO KOS/CROPIX Cropix
DEBAKL BIJELO-PLAVIH

Legenda Osijeka oplela po Nenadu Bjelici i igračima: ‘Ovo nije slučajno, već duže vrijeme ekipa nema igru‘

‘Osijek je podbacio jako puno! Reakcija navijača je jasna i sve govori‘, rekao je Robert Špehar
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. srpanj 2022. 05:56

Osijek je s 2:0 poražen u Gradskom vrtu. Bolji je bio Kizilžar i izbacio hrvatskog predstavnika iz Europe. Šokantni poraz Osijeka je komentirala i klupska legenda Robert Špehar koji nije štedio ni igrače ni Nenada Bjelicu kojem su navijači skandirali da ode iz kluba.

"Osijek je podbacio jako puno! Reakcija navijača je jasna i sve govori. Osijek je ovo morao proći. Imali su rezultat i očekivali smo ofenzivni Osijek koji će stvarati šanse, ali to se nije dogodilo. Nadmudrili su nas i njihovom treneru treba čestitati", rekao je Špehar pa nastavio:

"Ovo je debakl! Osijek je promašio taktiku. Previše je bilo forsiranja dugih lopti, a premalo igre. To nije bilo dobro. Ovo što je Osijek pokazao je bilo premalo i za ovakav klub kao što je Kizilžar. Već duže vrijeme Osijek nema igru, ovo nije slučajnost. Bit će burno ovih dana u NK Osijeku."

Špehar kaže kako poraz nije najveći problem.

"I da se pobijedilo ostala bi gorčina zbog loše igre. Nema vremena za kukanje, nema popravaka. Treba iz ovoga izvući pouke i nastaviti dalje. Ovo se ne smije događati jednoj ozbiljnoj ekipi koja želi napraviti nešto u Europi. Očito mi tome nismo dorasli", kaže legenda Osijeka pa dodaje:

"Možda smo svi poletjeli i malo previsoko. I drugi igraju nogomet, i drugi ulažu u infrastrukturu. Mi se baziramo na talent, ističemo uspjehe reprezentacije, ali očito u klupskom nogometu zaostajemo. Poraz Rijeke je bio možda i očekivan nakon prve utakmice, ali ovo je jedna velika pljuska svima u Osijeku i hrvatskom nogometu. Nakon toliko ulaganja i najava za jednu bolju sezonu s iskorakom, nije se dogodilo ništa."

Svi u klubu ističu kako su prijelazni rok odradili još na zimu pa nema potrebe za pojačanjima.

"Trener Bjelica je procijenio da mu pojačanja ne trebaju, ali nije problem u tome. Ima Osijek dovoljno kvalitete za proći Kazahstance. Problem je bio pristup, a i taktika. Hajduk još čeka prvi nastup u Konferencijskoj ligi, nadamo se da će oni biti uspješniji. Imaju kvalitete za iskorak u Europi", rekao je Špahar pa se još jednom osvrnuo na probleme Osijeka:

"I prošle se godine pričalo kako Osijek nema igru, ali čekali smo da se nešto popravi. Nije se baš ništa promijenilo. Nema iskoraka u planu igre. Premalo je to za ekipu koja želi biti ozbiljna u hrvatskom nogometu i Europi", zaključio je Špehar.

Linker
25. travanj 2024 02:35