JOSKO PONOS Cropix
KONFERENCIJSKA LIGA

Livaja se vratio u grad kojeg pamti po lijepim uspomenama, zvijezda Bijelih zna kako zabijati u Valenciji

Marko Livaja je u debiju za Las Palmas zabio dva gola u 4:2 pobjedi nad Valencijom
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 18. kolovoz 2022. 19:00

Marko Livaja u četvrtak će ponovno zaigrati u Valenciji, gradu kojeg pamti po ugodnim uspomenama. Nije, doduše, igrao na Gradskom stadionu, ali zato je zabijao na Mestalli, u domu Valencije. Prije šest godina Livaja je došao u Las Palmas, s 23 godine već je imao iza sebe iskustvo igranja u Serie A i elitnom razredu ruskog nogometa. Proljeće je te 2016. proveo na posudbi u Empoliju, a onda se vratio u Rubin, odakle je preselio na Kanare. Već u prvoj utakmici, u debiju za Las Palmas, postao je junak Primere. S dva pogotka lansirao je Las Palmas prema iznenađujućoj pobjedi 4:2 na Mestalli. Prvi je pogodak postigao glavom (16), a drugi kada je u završnici utakmice (88) izašao “jedan na jedan” s domaćim vratarom.

"Hvala treneru na pruženoj prigodi od prve minute, iako sam s momčadi samo mjesec dana. Nisam ni maksimalno spreman, a već je stigla pobjeda", kazao je Livaja medijima nakon tog dvoboja.

Ukupno je Livaja u Primeri za Las Palmas odigrao 25 utakmica i pritom postigao pet zgoditaka (Valencia 2, Alaves, Leganes, Osasuna). Sigurno bi imao i više nastupa da nije posljednjih pet prvenstvenih dvoboja propustio radi suspenzije crvenog kartona.

Iz spomenutog debija na Mestalli treba izdvojiti neke od aktera koji bi se i sada mogli naći na suprotnim stranama. Za Valenciju je te 2016. igrao Dani Parejo, najvažniji igrač vezne linije aktualnog Villarreala, a centarfor Šišmiša bio je Paco Alcacer, danas napadač Žute podmornice. Vrijedi pritom spomenuti i trenera kojemu se Livaja zahvaljivao jer na klupi Las Palmas sjedio je budući trener Barcelone, Quique Setien.

Inače, Livaja je te jedine sezone koju je proveo u Primeri preskočio oba dvoboja sa Villarrealom, tako da će mu večerašnji dvoboj biti premijera kontra Žute podmornice. U prvom prvenstvenom susretu nije bio u kadru, a drugi je u Las Palmasu u ožujku 2017. odgledao s klupe u društvu s Alenom Halilovićem, koji je također bio igračem istoga kluba. Na travnjaku je momčad s Kanara slavila 1:0, a za Villarreal je igrao današnji dokapetan Manu Trigueros.

Linker
27. travanj 2024 18:08