Dominik Livaković

 AGIT ERDI ULUKAYA Anadolu Via Afp
EUROPSKA NAJAVA

Livakovića čeka težak zadatak, drugi Hrvat ne smije ‘kiksati‘? ‘Dugujem vam, želim vidjeti zvijeri na terenu‘

Slijede nam utakmice EL i KL, a to znači i akciju za niz hrvatskih predstavnika
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 24. listopad 2024. 06:34

Udarni dio europskog tjedna u vidu Lige prvaka odradio je svoje, a danas su na redu utakmice trećeg kola Europske te drugog kola Konferencijske lige. To znači i nove akcije za niz hrvatskih nogometaša, ali i trenerski dvojac koji još uvijek traži prvu pobjedu u Europi.

Ivan Jurić, koji je s Romom u nešto više od mjesec dana rada upisao tek dvije pobjede, mora popraviti stanje protiv kijevskog Dinama na Olimpicu. Na mnogim talijanskim portalima kazat će i da je to utakmica koja bi mu "mogla odrediti sudbinu". Međutim, taj smo film već gledali - proteklih tjedana u više se navrata spominjao mogući povratak De Rossija, da bi neki dan Football Italia izvijestila da "Roma ipak stoji uz Jurića". Informacije su, dakle, kontradiktorne, no svakako je točno da bi novi ‘kiks‘ rasplamsao vatru i postavila veliki znak upitnika nad Rominim preživljavanjem u Europi. Vučica će udomaćiti Ukrajince nakon što je na istom mjestu izgubila od Intera 0:1.

- Trenutno sam napola zadovoljan. Razumijem da se od mene tražila pobjeda protiv Monze, remi s Interom ili barem neriješeno s Elfsborgom u prošlom kolu EL. Dugujemo vam bodove i sada želim vidjeti napredak. Ne u smislu zalaganja, nego rezultata. Vrijeme je da pokažemo od čega smo građeni, želim da dečki protiv Kijeva postanu zvijeri - rekao je Jurić.

image

Ivan Jurić

FILIPPO MONTEFORTE Afp

Prvi europski trijumf nakon 0:0 s Viktorijom Plzen traži i Igor Jovićević, čiji Ludogorets odlazi u goste Anderlechtu. No, umjesto Hrvata uz aut-liniju, najzanimljivije bi trebalo biti u Istanbulu, gdje Fenerbahçe dočekuje Manchester United. Jose Mourinho susrest će se sa svojim bivšim klubom, a Dominik Livaković (u izostanku iznenađenja) čuvati mrežu protiv ne suviše raspucanih Vragova. Englezima je nakon dva remija svakako potrebna pobjeda, dok Fener zasad broji solidna četiri boda i i nema razloga paničariti.

Kramarić s Hoffenheimom gostuje kod Porta, Luka Sučić i Real Sociedad idu k Maccabi Tel-Avivu, dok Franjo Ivanović i Union Saint-Gilloise dolaze kod Midtjyllanda. Ovo kolo mogla bi biti solidna šansa Igoru Matanoviću da se vrati "na traku", jer protiv RFS-a bi mogao zaigrati u prvih 11, gdje u zadnjim utakmicama borave Ekitike i Marmoush. Duje Ćaleta-Car i Lyon s maksimalnim učinkom dočekuju Bešiktaš, koji broji ništicu u rubrici bodova, dok Josip Šutalo s Ajaxom odlazi Qarabagu i vrataru Franji Buntiću.

image

Andrej Kramarić

DANIEL ROLAND Afp

Hrvatski dvoboji čeka nas i u Konferencijskoj ligi. Fiorentina Marina Pongračića odlazi St. Galenu i Jozi Staniću, dok će Brnić, Bobičanec, Bralić i Obradović u s Celjem zaigrati kontra Bašakšehira u ogledu u kojem oba kluba traže prve bodove. Tin Jedvaj i Panathinaikos imaju težak zadatak protiv Chelseaja, dok bi Dion Drena Beljo u Rapidu mogao dograditi golgetersku statistiku nasuprot armenskog Noaha. U akciji bismo mogli vidjeti i Astaninog Tomasova, Bartoleca, Kalaicu i Čondrića na gostovanju kod TNS-a, a Ivušić, Šunjić i Cikač s Pafosom traže bodove u meču s Heidenheimom. Tu su još Marin i Bobanović protiv Ljubičića i Smolčića (Olimpija Ljubljana - LASK), Borevkovićeva Vitoria SC gostuje kod Djurgardena, a Dino Skorup i Niko Datković u dresu Borca tražit će plijen na gostovanju kod APOEL-a.

Linker
24. listopad 2024 07:42