Stefan Ristovski i Nikola Vlašić

 ADRIAN DENNIS Afp
ŽDRIJEB U NYONU

Maksimir bi svjedočio spektaklu! Izvučeni parovi: Jedan Vatreni u Beograd, drugi na bivšeg engleskog prvaka

Sevilla će ugostiti West Ham, beogradski Partizan imat će Nizozemce za sljedeće suparnike.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. veljača 2022. 13:23

Ždrijeb osmine finala Europske lige održan je dan nakon što su nogometaši Dinama saznali svoju europsku sudbinu. Modri nisu uspjeli proći Sevillu, tako da neće zaigrati među 16 najboljih. Utakmice će se igrati 10. i 17. ožujka, ali natjecanje ide dalje. A saznali smo, među ostalim, da će se u osmini finala sučeliti Glasgow Rangersi i Crvena zvezda. To znači da će hrvatski reprezentativac Borna Barišić sa svojim škotskim klubom imati dosta težak ispit protiv srpskog prvaka.

Da je Dinamo prošao dalje, dakle, Sevillinom analogijom izvukao bi West Ham. Dakle, britanci bi bili suparnik Dinama, kao što su to bili u skupini... U osmini finala i to je moguće, budući da je jedino pravilo ograničenja ono vezano uz nacionalne saveze, pa tako klubovi iz iste zemlje ne mogu igrati zajedno.

Od ostalih zanimljivih parova izdvajamo gostovanje Eintrachta našeg Kristijana Jakića u prvoj utakmici, također u Sevilli kod Betisa. Momci iz RB Leipziga, Joško Gvardiol i Dani Olmo igrat će u prvom dvoboju kod kuće protiv ruskog Spartaka. Drugi dvoboj, ako se bude igrao, možda se neće igrati u ruskoj prijestolnici, a Spartak zasad nije ni pod kakvim sankcijama UEFA-e.

U ovom dijelu Europske lige uključuju se prvoplasirani iz skupina koje su odigrane jesenas.

Rezultati ždrijeba osmine finala Europske lige:

Glasgow Rangers - Crvena zvezda

Braga - Monaco

Porto - Lyon

Atalanta - Bayer Leverkusen

Sevilla - West Ham

Barcelona - Galatasaray

RB Leipzig - Spartak

Real Betis - Eintracht


Konferencijska liga: Majer na Leicester

Sat vremena nakon parova osmine finala Europske lige, na red je došlo i treće po rangu UEFA-ino nogometno natjecanje. Što se tiče osmine finala Konferencijske lige, od zanimljivijih nadmetanja svakako valja izdvojiti ono beogradskog Partizana protiv nizozemskog Feyenoorda.

Duje Ćaleta-Car sa svojim Marseilleom igrat će protiv Basela, a Lovru Majera i njegov Rennes očekuje vrlo neugodan zadatak kontra engleskog premierligaša Leicestera. Nekoć prvi topnik HNL-a Antonio Mirko Čolak će sa svojim PAOK-om dočekati belgijski Gent, dok će Jose Mourinho za sljedećeg euro-suparnika s Romom imati nizozemski Vitesse.

Rezultati ždrijeba osmine finala Konferencijske lige:

Marseille - Basel

Leicester - Rennes

PAOK - Gent

Vitesse - Roma

PSV - Kopenhagen

Slavia Prag - LASK

Bodo/Glimt - AZ Alkmaar

Partizan - Feyenoord

Linker
19. svibanj 2024 03:05