Igrači Hajduka pred polijetanje za Portugal

 ANTE CIZMIC Cropix
HAJDUK KRENUO U PORTUGAL

‘Mogu Portugalci pričati što hoće, atmosfera s Poljuda je neusporediva! Vidio sam im strah u očima...‘

Bez dva važna igrača Bijeli su u ponedjeljak navečer poletjeli ususret uzvratnom dvoboju s Vitorijom
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. kolovoz 2022. 20:04

Hajduk je pun optimizma poletio za Portugal. Igrača 23, bez dvojice ozlijeđenih. Nije bilo Nikole Kalinića, nije niti Marca Fossatija, ali Bijeli znaju po što idu. Cilj je prolaz, playoff-runda Konferencijske lige, a za to će trebati obraniti prednost od dva pogotka viška iz prvog, poljudskog ogleda s Vitorijom. Pred polijetanje zrakoplova iz splitske zračne luke javio se Lukas Grgić:

- Mislim da smo odradili dobar posao u prvoj utakmici. Tek je prvi dio odrađen, to isto tako moramo znati. I zato, idemo na pobjedu! Ne smijemo se skrivati. Ali, imamo respekt prema toj ekipi. Nezgodni su, Vitoria igra kući, bit će to druga priča. Ponavljam, ne smijemo se sakrivati, s pobjedom sigurno ulazimo u play-off.

Favoriti ste po analitičarima, ako je suditi po prvoj utakmici? Malotko vjeruje da bi Portugalci mogli nadoknaditi minus s Poljuda.

image

Lukas Grgić pred novinarima uoči puta za Portugal

ANTE CIZMIC Cropix

- Moramo biti pravi. Ako odradimo isti posao kao i na Poljudu, nećemo imati problema i proći ćemo. Moramo biti fokusirani, stvarno ih poštujemo. Teško je reći jesmo li više očekivali od Portugalaca na Poljudu. Vidjeli smo u analizama da su kvalitetni, da ti mogu napraviti problem kada ih pustiš. Mi smo bili na dobroj razini. Prvo poluvrijeme je možda bilo malo opreznije s obje strane, ali u drugom smo ih stisnuli u šesnaesterac i tako zasluženo pobijedili - kaže važna Hajdukova karika u sredini terena.

Jesu li igrači već pogledali Vitorijinu utakmicu s otvaranja portugalskog prvenstva u kojoj su, kao gosti, nadigrali Chaves (1:0)?

- Ja nisam gledao tu utakmicu, ali pripremili su nam to treneri. Pogledat ćemo ih još jednom do utakmice. Idemo na pobjedu. Ako budemo pravi, nećemo imati problema. Atmosfera? Mislim da atmosferu na Poljudu ne možemo ni sa čime usporediti, mogu oni pričati što god hoće! Vidio sam im strah u očima, oni takvo što još nikada nisu doživjeli. Portugalci kažu da to i nas čeka, pa da vidimo i to...

Villarreal?

- Nema ga ni u primislima! Čeka nas Vitoria, fokusirani smo samo na tu utakmicu, a kad to prođe, onda ćemo misliti o sljedećoj - kazao je Grgić.

Linker
16. travanj 2024 20:14