ALBERTO GANDOLFO Nurphoto Via Afp
BIT ĆE TO SPEKTAKL!

Na Poljud dolazi megamomčad! Zvijezdama koje su rušile Juventus i Bayern stižu još dva strašna pojačanja

Nije isključeno da najvažniji, kao i najtalentiraniji igrač ne budu u sastavu za Hajduk.
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 11. kolovoz 2022. 17:34

Nakon što je pala Vitoria, pred Hajdukom je nova (i značajno teža) europska bitka, morat će izbaciti Villarreal za ulazak u skupinu Konferencijske lige. Prošlosezonskog polufinalista Lige prvaka, momčad koja je sezonu ranije osvojila Europsku ligu. Kakva je recentna situacija u sastavu Unaija Emeryja?

Villarreal je sezonu 2021./2022. završio na sedmoj poziciji La Lige, s 59 bodova i gol-razlikom 63-38. U Ligi prvaka bio je drugi u skupini ispred Atalante i Young Boysa, a iza Manchester Uniteda. Tijekom nokaut-faze "žuta podmornica" najprije je potopila Juventus, a potom šokirala Bayern i izborila dvomeč s Liverpoolom koji je okončao Villarrealovu europsku romansu. Unatoč tome, pothvat kluba iz grada koji broji tek nešto više od 50 tisuća stanovnika je obilježio prošlu sezonu Lige prvaka.

image
ALBERTO GANDOLFO Nurphoto Via Afp

Ako usporedimo "roster" kojim je 50-godišnji baskijski mag tada upravljao onime što će imati na raspolaganju protiv Hajduka - razlike gotovo da i nema. Jedine značajnije promjene odnose se na činjenicu da je Moi Gómez prodan u Osasunu i da se Giovani Lo Celso, nakon što mu je završila posudba, vratio u Tottenham. Ali čak bi se i on, prema objavama Fabrizija Romana, ubrzo trebao vratiti - i to zajedno s Tanguyjem Ndombeleom. Njih dvojica nisu u Conteovim planovima za novu sezonu, pa su klubovi u pregovorima oko posudbi Villarrealu.

Danjuma je ozlijeđen

Ostatak momčadi ostao je, barem zasad, praktički nepromijenjen - uz neka pojačanja. U Emeryjevoj 4-4-2 formaciji stoperski par i dalje čine Pau Torres i Raul Albiol, bokove drže Foyth i Estupinan (Pedraza), a dva centralna vezna su Étienne Capoue i Dani Parejo. Na lijevoj strani Gomeza su zamijenili Francis Coquelin i Alex Baena, dok se na desnoj strani rotiraju Manu Trigueros, Yéremy Pino i Samuel Chukwueze. Napad predvodi nedodirljivi Gerard Moreno, a za poziciju pored njega konkuriraju Arnaut Danjuma, Boulaye Dia, Paco Alcacer, Nicolas Jackson i José Luis Morales (koji je kao slobodan igrač stigao iz Levantea). Vrata je nastavio čuvati Rulli, a kao njegova rezerva, u klub je, iz Lazija, došao Pepe Reina.

image

Arnaut Danjuma

IVAN TERRON Dppi Via Afp

Spomenimo da je Danjuma zbog ozljede propustio kraj prošle sezone i najveći dio priprema za novu. Prema dostupnim informacijama, radi se o problemima s mišićem, i upitno je hoće li najskuplji igrač Villarreala (50 milijuna eura) igrati protiv Hajduka. Također, engleski mediji pišu da se za njegove usluge zanimaju Manchester United i West Ham. Za Pina se, pak, interesira Arsenal, koji je, prema pisanju Daily Maila, za 19-godišnjaka poslao ponudu od 39 milijuna eura. Villarreal je tijekom priprema odigrao osam prijateljskih utakmica, i pritom pobijedio u njih šest (PSV, Borussia Dortmund, Reims, Southampton, Levante i Inter), uz dva remija (Sporting i Fulham). Emeryjeve trupe, dakle, na radnoj su temperaturi i pred Hajdukom je ogroman izazov.

Izbacili Dinamo

Nadamo se da će "bijeli" pronaći način kako da se preko Villarreala na kraju ipak nekako dokopaju Konferencijske lige. Ako u tome uspiju, moglo bi se reći da će "osvetiti" svoje mrske nacionalne suparnike, s obzirom na to da je Villarreal u sezoni 2020./2021. na putu prema osvajanju Europske lige, u četvrtfinalu izbacio i zagrebački Dinamo.

Prva utakmica na rasporedu je 18. kolovoza u 20.45, a spomenimo i da se, zbog renovacije Villarrealovog stadiona, neće igrati na La Cerámici, već na malo većoj Levanteovoj Ciutat de Valenciji.

Linker
26. travanj 2024 08:42