Gennaro Gattuso

 DUJE KLARIĆ/Cropix
KRAJ IŠČEKIVANJA

Na Poljudu čine sve da se ne ponovi Gzira ili Tobol, Gattuso povukao drugačiji potez nego inače

Igračima preostaje odraditi svoj dio posla u 180 minuta nogometa, počevši s 90 poljudskih
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 25. srpanj 2024. 18:08

Iščekivanje otvaranja nove sezone na Poljudu proteklo je neuobičajeno mirno. Mirniji nego obično su i navijači, ali treba reći da uzbuđenje raste kako se bliži utakmica.

Sve je dodatno “razgorio” dolazak Ivana Rakitića. Euforija je uzela maha, stadion je rasprodan, ali dojam je da je sve u nešto manjoj mjeri no u prošlosti. Kao da mnogi navijači drže kočnicu ponukani užasnim raspletom prošle polusezone. To, naravno, ne mijenja očekivanja. Traži se jedino prolaz kako bi se moglo početi razmišljati o sljedećem pretkolu.

Željan je hajdučki puk vidjeti svoje ljubimce pod Gattusom, koji je stekao povjerenje svih kojima je Hajduk u srcu. Vlada uvjerenje kako se neće ponoviti prošla polusezona koja je bila za zaborav...

Sitno se broji do Hajdukovog otvaranja sezone eurookršajem protiv HB Torshavna. Bijeli su po svemu favoriti, no otočki nogomet u posljednje vrijeme rapidno raste. Mogu Farani biti itekakva mina ako ih se ne shvati ozbiljno, a sudeći prema posljednjim potezima Gennara Gattusa to se neće dogoditi.

Talijan je, naime, zatvorio jutarnji trening uoči utakmice iako je praksa bila da uvodni dio treninga uoči europskih utakmica bude otvoren. Uz to, hajdukovci su uoči susreta boravili u karanteni na Žnjanu. Za utakmicu se mentalno pripremaju u hotelu Amphora. Opreza nikad dosta, na Poljudu čine sve kako se ne bi ponovila Gzira ili Tobol. Igračima preostaje odraditi svoj dio posla u 180 minuta nogometa, počevši s 90 poljudskih.

Linker
25. kolovoz 2024 18:43