OLI SCARFF Afp
BIZARNA SITUACIJA

VIDEO Najbolji vratar SP-a dobio dva žuta kartona, ali nije isključen iz igre. Evo i zašto

Osim dvije obrane udaraca s bijele točke, Martinez je glavna tema i zbog jednog drugog razloga
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 18. travanj 2024. 21:43

Aston Villa je nakon boljeg raspucavanja udaraca s bijele točke izbacila Lille i prošla u polufinale Konferencijske lige. Junak gostiju iz Engleske bio je najbolji vratar Svjetskog prvenstva Emiliano Martinez koji je obranio dva udarca igrača Lillea. No, osim dvije obrane, Martinez je glavna tema i zbog jednog drugog razloga.

Argentinac je na susretu dobio dva žuta kartona, ali nije isključen. Prvi žuti karton dobio je u 39. minuti zbog odugovlačenja. S obzirom na to da je ukupni rezultat nakon dvije utakmice bio 3:3, pristupilo se jedanaestercima gdje je Martinez zbog provociranja publike ponovno požutio. No, zbog specifičnog pravila, Martinez nije isključen.

Naime, ako igrač (ili netko drugi) dobije žuti karton za vrijeme 90 ili 120 minuta utakmice, taj karton se ne prenosi u “raspucavanje”! To znači da ako isti igrač dobije žuti karton kod izvođenja jedanaesteraca, to mu neće biti isključujući karton već se kartoni vode zasebno.

NEOBIČNU SITUACIJU POGLEDAJTE OVDJE

Tako je Martinez ostao na terenu i postao junak svoje momčadi kada je obranio jedanaesterac Benjaminu Andreu u petoj seriji. Aston Villa je prošla u polufinale gdje čeka boljeg iz susreta Olympiakosa i Fenerbahčea.

Linker
18. travanj 2024 21:59