SAMEER AL-DOUMY Afp
KONFERENCIJSKA LIGA

VIDEO Fiorentina nakon produžetaka izbacila Dinamovog krvnika, Aston Villa nakon jedanaesteraca bolja od Lillea

Junak pobjede Aston Ville bio je argentinski vratar Emiliano Martinez koji je obranio dva udarca
Piše: HINAObjavljeno: 18. travanj 2024. 21:53

Kao prvi su se u polufinale ovosezonske Konferencijske lige plasirali nogometaši Fiorentine, nakon pobjede protiv Viktorije Plzen te Aston Ville, koji su bili bolji od Lillea.

Aston Villa je u prvom susretu pred svojim navijačima pobijedila Lille 2:1, a isti je rezultat bio nakon 120 minuta igre na francuskom tlu. Odluka je tako pala u izvođenju jedanaesteraca gdje su gosti s 4:3 bili bolji. Junak pobjede Aston Ville bio je argentinski vratar Emiliano Martinez koji je obranio dva udarca suparničkim igračima te je podsjetio na dane s posljednjeg Svjetskog prvenstva kada je na sličan način razveseljavao argentinske navijače na putu prema svjetskom tronu.

Lille je odlično otvorio utakmicu, a brojni napadi brzo su donijeli i prvi pogodak. Nakon odlične akcije u 15. minuti, sjajne asistencije Gudmundssona, jednako takav pogodak dao je turski reprezentativac Yazici.

Francuska momčad je dominirala tijekom prvih 30-ak minuta kada je mogla i povećati prednost, dok su se gosti iz Birminghama razbudili tek u završnici prvog dijela. Dvije šanse propustila je Aston Villa i time otišla na odmor s golom minusa.

U nastavku se igralo otvoreno, s tim da je Lille ipak djelovao opasnije, a do drugog pogotka je stigao u 68. minuti. Nakon kornera najviše je skočio Benjamin Andre te glavom pogodio za 2:0. Do kraja je Aston Villa pokušala zabiti pogodak vrijedan produžetaka i uspjela je u tome u 87. minuti. Ubačenu loptu je uhvatio domaći vratar Chavalier, ali je, padajući preko svog suigrača, ispustio. Ona se odbila do vrha šesnaesterca, a do nje je prvi došao Cash i gromovito je pospremio u mrežu.

U produžecima su do pobjede mogli i jedni i drugi, ali na kraju su o svemu odlučivali jedanaesterci gdje je s 4:3 bolja bila Aston Villa uz junaka vratara Martineza. Klub iz Birminghama u polufinalu čeka boljeg iz susreta Fenerbahçea i Olympiakosa.

GOLOVE I PENALE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Nakon 180 minuta nije bilo golova u nadmetanju Fiorentine i češke Viktorije. Utakmica u Plzenu je završila 0:0 kao i uzvrat u Firenci, s tim da su Talijani u uzvratu od 67. minute imali igrača više nakon što je pocrvenio Brazilac Cadu.

Fiorentina je igrača više naplatila u 92. minuti kada je Argentinac Nico Gonzalez u gužvi gostujućeg šesnaesterca pronašao put do mreže za 1:0, dok je slavlje domaćina potvrđeno u 108. kada je Biraghi golom za 2:0 zaključio kontranapad Fiorentine.

GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

U polufinalu Fiorentina će igrati protiv pobjednika dvoboja PAOK - Club Brugge.

Linker
18. travanj 2024 21:55