EREN BOZKURT/AFP/PROFIMEDIA Eren Bozkurt/afp/profimedia
SLJEDEĆI SUPARNIK OSIJEKA

Najveća zvijezda im je Kluivert, a na golu je brat Igora Karačića, a opasnost prijeti od bivšeg napadača Gorice

U prvoj utakmici Osijeku će biti utoliko lakše što neće igrati jedan od najcjenjenijih igrača Turaka
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 06. kolovoz 2023. 12:28

Nadali su se neskriveno u Osijeku drugačijem raspletu jer u slučaju prolaska Cluja u dvoboju s Adanom Demirsporom potencijalna nagrada eventualnog prolaska još jedne europske prepreke bila bi preuzimanje povlaštenog statusa rumunjskog kluba u ždrijebu za play off Konferencijske lige, ali... Rumunjima ni više od pola sata s igračem više nije pomoglo da izbjegnu poraz u Turskoj. Nakon 1:1 u Cluju poraženi su na uzvratu 2:1 golom nekadašnjeg napadača Gorice Cherifa Ndiayea u četvrtoj minuti sudačke nadoknade kada se već činilo kako će utakmica u produžetke.

Bijelo-plavi tako će prvi puta u Europi igrati protiv nekog turskog kluba, a morat će na put na samu granicu sa Sirijom, niti 200 kilometara od Alepa, gdje su vođene najžešće borbe za vrijeme tamošnjeg rada i to na noge ambicioznoj Adani, prošle sezone četvrtoplasiranoj momčadi tamošnjeg prvenstva. Na papiru najveća zvijezda Plavih munja, kako je nadimak klubu iz Adane, jest trener. Patrick Kluivert, legendarni Nizozemac, nekoć između ostalih napadač Ajaxa, Milana i Barcelone, ovog je ljeta na klupi naslijedio također slavnog Talijana Vincenza Montellu i zasad ne zna za poraz. Doduše, vodio je samo dvije službene utakmice.

Adana je uložila ozbiljan novac ovoga ljeta, 3,5 milijuna eura plaćeno je za nigerijskog krilnog napadača Henryja Onyekuru, s 2,5 milijuna obeštećen je Reims za Andrewa Gravillona, a jaki marketinški potez bilo je i angažiranje nekoć zvijezde Manchester Uniteda, uskoro 37-godišnjeg Nanija, koji se vratio u europski nogomet nakon sezone provedene u Australiji. Inače, vrata turske momčadi čuva Goran Karačić, mlađi brat hrvatskog rukometaša Igora.

U prvoj utakmici Osijeku će biti utoliko lakše što zbog isključenja na utakmici s Clujom neće igrati stoper Gravillon, inače jedan od na tržištu najcjenjenijih igrača turskog kluba. Dvoboj u Adani igrat će se u 21 sat po lokalnom, odnosno, 20 sati po hrvatskom vremenu.

Linker
03. svibanj 2024 08:00