DAMIR SKOMRLJ Cropix
NEDILJKO LABROVIĆ ZA SN

‘Nema govora o potonuću, znamo što trebamo napraviti da prođemo Lille, a Sopića smo dobro prihvatili‘

‘Na nama je da ostavimo srce na terenu, da ‘poginemo‘ za pobjedu‘
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 31. kolovoz 2023. 06:41

Vratar Rijeke i kapetan momčadi Nediljko Labrović bio je, uz strijelca Marca Pašalića, uvjerljivo najbolji igrač Rijeke u maksimirskom porazu i "prizemljenju", samo zahvaljujući sjajnoj formi riječke "jedinice" momčad Sergeja Jakirovića nije stigla do rezultatski znatno uvjerljivije pobjede. Nakon prospavane noći i odrađene regeneracije svjestan je toga i riječki vratar, odnosno svjestan je da njegova momčad nije odigrala dvoboj protiv Dinama na potrebnoj razini, a, prema njegovim riječima, za to je postojao i dobar razlog.

- Svjesni smo toga da nismo dobro odigrali, sigurno da je tome kumovao i akumulirani umor nakon teške utakmice protiv Lillea u Francuskoj. Ja bih rekao da je taj umor najveći krivac za takvo naše izdanje, pokazali smo i želju i volju, ali jednostavno više nije išlo. Mislim da ćemo sada imati dovoljno vremena dobro se spremiti za uzvratni dvoboj protiv Francuza. Trebamo jednostavno što prije zaboraviti ovu utakmicu i jednostavno se okrenuti tom uzvratu koji nas čeka, kazao je u uvodu Labrović koji smatra da, osim tog umora, kao glavnog čimbenika, Rijeka mora "pohvatati" neke stvari.

image
RONALD GORSIC Cropix

- Tako je, moramo pohvatati zamisli novog trenera, da to sve skupa djeluje još usklađenije. Kada se još malo odmorimo i to sjedne na mjesto bit će to druga priča, dodao je vratar Rijeke koji nije mogao izbjeći pitanje koliko je i naprasni odlazak donedavnog riječkog trenera koji je ovog puta sjedio na suprotnoj klupi utjecao na njihovu izvedbu u Zagrebu.

- Ma nema dvojbe oko toga, sigurno je utjecao i njegov odlazak, kao trener je stvarno veliki stručnjak, imao je u svlačionici tu jednu "vibru", međutim novog smo trenera jako dobro prihvatili. Trenera Sopića čeka tek druga utakmica na klupi, treba mu dati maksimalnu podršku i siguran sam da će to u narednim utakmicama izgledati sve bolje i bolje. Kako ga je momčad prihvatila? Nismo imali puno treninga s njime, ali smo dosta pričali s trenerom svi zajedno, pogotovo unutar svlačionice. Stvorili smo jedno pozitivno okruženje, samo tako dalje možemo stvarati dobar rezultat. Uostalom, brzo slijedi i ta reprezentativna pauza i vjerujem da ćemo se u tom periodu još bolje posložiti i usvojiti te taktičke i ostale trenerove zamisli.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Bez obzira na splet nesretnih okolnosti koji je "pogodio" Rijeku posljednjih dana, bez obzira i na promjenu gotovo kompletnog stručnog stožera, momčad s Kvarnera probat će učiniti sve što je u njezinoj moći da preskoči prepreku zvanu Lille i uhvati grupnu fazu Konferencijske lige. Jasno je da su Francuzi favoriti, jasno je da imaju i minimalnu rezultatsku prednost iz Francuske, no riječki dečki nikome neće unaprijed priznati da su bolji, a domaći teren i rasprodana Rujevica trebali bi biti veliki forte mladićima čije je samopouzdanje sigurno poljuljano nakon dva vezana poraza.

- Mislim da će atmosfera stvarno biti predivna, o tome ne treba previše trošiti riječi, svi znamo što nam navijači znače. Na nama je samo da izađemo na taj teren i,što se kaže, ostavimo srce na terenu, da "poginemo" za pobjedu. Kako odigrati, napasti ih od prve minute ili biti strpljiv? To je pitanje za trenera, on će puno više znati o tome. U svakom slučaju ćemo se dobro pripremiti za protivnika, jučer smo imali i analizu posvećenu njima i u skladu s time ćemo izaći na teren, dodao je Labrović kojem bi, baš kao i cijeloj momčadi, ali i radnoj zajednici, ulazak u grupnu fazu europskog natjecanja bio velika nagrada.

- Pa mislim da je cilj svakog igrača igrati neko europsko natjecanje, ne treba puno trošiti riječi o tome. To je sigurno dodatni motiv kojeg svatko od nas ima i kojeg želimo ostvariti. Ja vjerujem da mi to možemo napraviti, da možemo doći do tog cilja, a da ćemo u četvrtak to i pokazati.

Kada je stanje u svlačionici u pitanju, kapetan Rijeke uvjerava nas kako nema pognutih glava niti mjesta ikakvom defetizmu. Ova momčad svjesna je svega, i onih dobrih kao i manje dobrih stvari kojih ima, a svoj karakter ova je ekipa do sada pokazala puno puta. Uostalom, nisu momci zaboravili preko noći igrati nogomet, unatoč porazu protiv Dinama ova Rijeka vrlo je dobro ušla u prvenstvo i svjesna je svojih kvaliteta, bez obzira na umor i neiskustvo nekih prvotimaca koji praktički igraju svoje prve europske utakmice.

.- Nema niti govora o nekakvom "potonuću", svi su svjesni situacije u kojoj se nalazimo i što se treba napraviti da prođeš dalje u Europi. Isto tako smo svjesni što trebamo raditi ako želimo biti u gornjem domu prvenstva. To su sve odreda karakterni momci tako da uopće nema straha za njih, podvukao je Labrović za kraj.

Sjajna forma riječkog vratara koja je već duže vremena konstanta znači da će Labrović i u reprezentativnoj pauzi biti na Rujevici, ovog puta kao dio reprezentacije Hrvatske koju čeka ogled s Latvijom 8. rujna u sklopu 5. kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Osim Labrovića, svoj poziv je dobio i donedavni napadač Rijeke Matija Frigan koji bi svoj reprezentativni debi mogao upisati upravo na "svojoj" Rujevici.

- Naravno da se veselim tome, predivan je osjećaj trenirati i igrati s takvim igračima i čast mi je uvijek biti dio toga.

Labrovićeva klupska karijera

2016-2018. Junak Sinj

2018-2021. Šibenik

2021. Rijeka

Labrovićeva reprezentativna karijera

2018-2019. Hrvatska U-20

2022. Hrvatska U-23

2022. Hrvatska A

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 12:49