RONALD GORSIC Cropix
STANJE U SVLAČIONICI

Nesuđeni Dinamov junak otkrio što se događalo nakon ‘ludila‘ na terenu: ‘Samo mi znamo što proživljavamo...‘

S obzirom na gorak poraz, uz vrlo dvojbene sudačke odluke, razočaranje je očekivano
Piše: Andro Polić iz PlzeňaObjavljeno: 10. studeni 2023. 07:07

Sandro Kulenović mogao se prometnuti u Dinamova junaka u fotofinišu susreta u Plzeňu, možda i inicijatora preokreta, nakon što je glavom zakucao loptu za izjednačenje, ali u priču se onda umiješala tehnologija i poništila Dinamov pogodak. Napadač "modrih", kao i svi članovi zagrebačke ekspedicije u Češkoj, bio je vrlo razočaran nakon utakmice.

- Još sam "vruće" glave, ali ostaje žal što se ne vraćamo u Zagreb barem s bodom. Opet je to bila neka "luda" utakmica, zaslužili smo više od poraza, pogotovo u drugom poluvremenu. Stiskali smo, pokušavali smo, oni su čvrsta momčad. Penal je bio sviran, ali uopće se na snimci nije gledala situacija na Baturini gdje ga je vratar ometao kada je išao zabiti gol. I onda, zabijemo gol, a sudac poništi pogodak zbog smiješnog zaleđa. Ne znam na koji način je to uopće bilo zaleđe, ali sada ništa ne možemo promijeniti.

S obzirom na gorak poraz, uz vrlo dvojbene sudačke odluke, razočaranje je očekivano.

- Stanje u svlačionici? Bila je velika ljutnja svih igrača, jer samo mi unutar svlačionice i ljudi bliski klubu znamo što proživljavamo u zadnjih mjesec dana, koliko nam ovo znači i koliko nam ovo teško pada, a onda kada se na ovakav način poništi gol u zadnjim minutama, onda nam to jako teško padne. Međutim, moramo brzo doći k sebi, čeka nas HNL, imamo par bodova zaostatka i moramo se što brže vratiti gore.

image
RONALD GORSIC Cropix

Nakon poraza kod Viktorije, Dinamo se okreće novim izazovima u domaćem prvenstvu, već u nedjelju slijedi vrlo teško gostovanje na Rujevici kod Rijeke.

- Moramo se okrenuti toj utakmici i skupiti glave, to je jedini način da se izvučemo iz ovoga svi skupa. Čeka nas važna utakmica, to je jako težak teren. Međutim, mi smo Dinamo i moramo se izvaditi iz ovoga kako god znamo i uzeti tri boda u nedjelju. Nemamo puno vremena, trebamo doći doma, sutra napraviti trening rekuperacije i kompenzacije, ali opet, jedina nam je sreća to što imamo opet utakmicu za tri dana da isperemo ovaj gorak okus.

Unatoč trećem porazu u četiri utakmice, Dinamo i dalje ima šansu za proljeće u Europi. Doduše, ne više s prvog mjesta, s obzirom na to da je Viktoria rezervirala tu poziciju.

- Astana i Ballkani su odigrali neriješeno, bod su ispred nas, ali igramo izravno s oba kluba, tako da je sve u našim rukama i vjerujem u prolaz i europsko proljeće - zaključio je Kulenović.

Linker
28. travanj 2024 22:12