CRISTINA QUICLER Afp
POTEZ ZA NOTES

Nevjerojatni Španjolac spektakularnim pogotkom postao najstariji strijelac u povijesti europskih natjecanja

Dosad je rekord držao Daniel Berg Hestad, a sada ga je ‘svrgnuo‘ Joaquin
Piše: JL.Objavljeno: 15. rujan 2022. 23:29

Real Betis slavio je 3:2 nad bugarskim predstavnikom Ludogoretsom, klubom kojeg je Dinamo Zagreb "protjerao" u Europsku ligu. Za najljepši moment utakmice zaslužan je bivši reprezentativac Španjolske Joaquín.

U 39. minuti susreta 41-godišnji napadač s ruba šesnaesterca snajperski je naciljao gornji lijevi kut vratara Sergija Padta, a tom krasoticom ne samo da je povećao vodstvo Španjolaca na 2:0, već je i postao najstariji strijelac u povijesti klupskih međunarodnih natjecanja.

Majstorski gol Joaquina pogledajte OVDJE.

Dosad je rekord držao Daniel Berg Hestad, koji je 2015. s 40 godina i 96 dana na svojim leđima u dresu Moldea zatresao mrežu Celtica, također u Europskoj ligi. Ako gledamo Ligu prvaka, najstariji strijelac otkad je formata pod takvim imenom je Francesco Totti. Legendarni kapetan Rome zabio je CSKA Moskvi u mjesec dana nakon što je napunio 38 godina.

U Konferencijskoj ligi, koja je svoju premijeru doživjela prošle godine, najstariji strijelac je Roy Chipolina. Stoper gibraltarskog kluba s 38 godina i devet mjeseci zabio je Slovan Bratislavi.

Joaquín je u četvrtak nadmašio sve, a njegov Betis, čiji je kapetan, sada je na vrhu skupine C s maksimalnih šest bodova. Roma i Ludogorets gledaju im u leđa s tri boda manje, dok je HJK Helsinki bez bodova. Inače, svoj posljednji pogodak zabio je sredinom veljače ruskom Zenit Sankt Petersburgu, također u sklopu Europske lige. Ugovor s Betisom ističe mu na ljeto iduće godine.

Linker
05. svibanj 2024 09:54