Tibor Halilović zabio je za 5:1 u 93. minuti

 GORAN MEHKEK Cropix
PREMIJERA IZ SNOVA

Novi Modri emotivan nakon pogotka u debiju: ‘Perfektno, žao mi je samo što moj djed nije ovo doživio...‘

‘Htio sam se pokazati u što boljem svjetlu navijačima, a pogodak je zaista bio šlag na tortu‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. rujan 2023. 16:57

Tibor Halilović (28) stigao je u plavi dom u sam smiraj ljetnog mercata iz nizozemskog Heerenveena. Možemo kazati da se vratio u Dinamo, jer je u Maksimiru igrao u mlađim dobnim kategorijama, a onda ga je nogometna sudbina vodila na razne destinacije, Lokomotivu, Wislu Krakow, Rijeku, Heerenveen... Rođeni je Zagrepčanin, domaći dečko. Premijeru u Dinamu imao je protiv Astane, vrhunsku premijeru. Na svom debiju odmah je i postigao pogodak. Nema ljepše priče.

- Pripremao sam se za svoj debi, imao sam informaciju da bih trebao debitirati. Ali da ću debi obilježiti pogotkom, te da ćemo tako uvjerljivo pobijediti nisam mogao niti sanjati. Kako je utakmica odmicala, potajno sam se nadao dobiti što više minuta, kako bih se mogao što više pokazati. Htio sam se pokazati u što boljem svjetlu navijačima, a pogodak je zaista bio šlag na tortu. Sve je za mene ispalo perfektno, prva utakmica i prvi pogodak - kaže nam u uvodu Halilović

Priča nam da zna dosta igrača iz Dinama, što nije čudno, jer je Zagrepčanin.

- Protiv nekih sam i igrao. Od početka mog boravka u Dinamu atmosfera je sjajna, dečki su super.

Pitali smo ga kako je uopće došlo do njegovog dolaska u Maksimir?

- Prošlo ljeto nisam mogao razmišljati o povratku u Dinamo, jer je sezona u Heerenveenu bila odlična. Za mene su tada tražili oko 3,5 milijuna eura odštete. Igrao sam u Nizozemskoj stvarno dobro, skoro dvije godine. Zadnjih pola godine nisam igrao onoliko koliko sam očekivao, a mislim da sam trebao. Došlo je naime do promjene trenera. Krajem sezone, došlo je do kontakta s Dinamom. Uz uvjet da dođem kao slobodan igrač. Morao sam to vidjeti s Heerenveenom jer sam još godinu dana imao ugovor. Onda je nastalo neko zatišje, pa sam pomsilio da mi nije suđen dolazak u Dinamo. Međutim, zadnjeg tjedna prijelaznog roka dobivao sam i neke druge ponude, ali kad se opet aktivirao Dinamo, to mi je naravno bila prva opcija. I tu sam riskirao, jer da je Dinamo na kraju rekao ‘ne‘, ostao bih bez drugih transfera. Ali vjerovao sam da misle ozbiljno, tako je i bilo, dva-tri dana prije završetka prijelaznog roka, stigao sam u Dinamo, s kojim sam se dogovorio u sat-dva. Došao sam kao slobodan igrač, a Heerenveen ima postotak od buduće prodaje. Bio sam Heerenveenu među skupljim igračima, pa se tražilo najbolje rješenje za sve, a za mene nije moglo bolje, evo me u Dinamu.

Tibor je vezni igrač, pitamo ga na kojim sve pozicijama može igrati?

- Mogu igrati na poziciji ‘šestice‘ i poziciji ‘osmice‘, kao što sam igrao protiv Astane. ‘Osmica‘ mi više odgovara, kad se iz drugog plana uključujem u završnicu. Naravno, itekako mogu pomoći u defenzivi. Dinamo je gajio stil s jednom ‘šesticom‘ i dvije ‘osmice‘ ili ‘osmicom‘ i ‘desetkom‘. To mi može baš odgovarati. U Hederenveenu sam prije godinu dana igrao i ‘desetku‘. I igrao sam jako dobro. Ali najviše mi se sviđa pozicija ‘osmice‘.

Uvijek ga je krasio dobar udarac, voli ‘potegnuti‘ iz daljine...

- Dosta sam to vježbao. Kad su suparnici u niskom bloku, kad dolazim iz drugog plana, onda dobar udarac može dosta rasteretiti momčad, jer protivnik mora izlaziti u blok. Zna se da Dinamo voli kombinatornu igru, pa se protivnik povlači prema nazad, očekuje neko dodavanje, a onda dođe udarac izvana. I da, idu mi ti udarci, zabio sam u Nizozemskoj zaista nekoliko lijepih golova. A sad me krenulo i u Dinamu...

Modri imaju jaku veznu liniju, Mišića, Bulata, Baturinu, vratio se Ademi. Ljubičić je također veznjak, iako igra na lijevom boku. Kako će mu u takvoj konkurenciji biti uhvatiti standardno mjesto u momčadi?

- Mislim da je to samo dobro za Dinamo. Mora se imati širok roster za ozbiljnu ulogu u Europi kako bi se moglo rotirati, ovisno o suparniku i ovisno od toga tko je u kakvoj formi. Znao sam da mi u Dinamu nitko ne može garantirati mjesto u momčadi. Ne može nigdje. Priliku treba uvijek iskoristtii.

U nedjelju je već na rasporedu Rudeš. Očekujete li da ćete opet dobiti minutažu?

- Dobili smo tri utakmice zaredom, protiv Osijeka, Slaven Belupa i Astane. Uhvatil smo dobar ritam. Trebamo tako nastaviti i protiv Rudeša. Mi smo naravno favoriti, ne bi se smjeli dovoditi u neku neugodnu situaciju. Ove zadnje dvije utakmice su pokazale da smo na dobrom putu.

Nakon Rudeša je utakmica kupa s Ponikvama, a onda veliki derbi na Poljudu. Imate li u glavi možda nadu da ćete igrati protiv Hajduka?

- Meni je san bio istrčati na Maksimir i to sam ostvario! Drago mi je ne samo zbog mene, nego i moje obitelji. Jedino mi je žao što to nije doživio moj djed. To mu je bila velika želja, vidjeti svog unuka kako u Dinamovom dresu istrčava na Maksimir. Sad sam miran, jer san je ostvaren protiv Astane. No, sigurno da je veliki derbi na Poljudu željno čekam kao i cijela momčad - zaključio je Tibor Halilović

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 04:26