Damir Mišković

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
POTVRDIO MIŠKOVIĆ

Odluka je pala, evo tko će voditi Rijeku u utakmici godine nakon ‘bijega‘ omiljenog trenera

Čovjek koji je odbio otići s Jakirovićem sjeda na klupu Rijeke, i neće biti sam
Piše: SNObjavljeno: 22. kolovoz 2023. 12:08

Rijeka je neočekivano ostala bez trenera jer je Sergej Jakirović s gotovo cijelim stožerom prešao u Dinamo. Oni koji su ostali, Radomir Đalović i Darko Raić-Surar će voditi Rijeku u četvrtak protiv francuskog Lillea u play-offu Konferencijske lige, potvrdio je predsjednik Rijeke Damir Mišković u razgovoru za Radio Rijeku.

- Ne možemo sve predvidjet. Tako je kako je. Ne ovisi Rijeka o jednom čovjeku. Jučer sam rekao sve što sam mislio, bilo je to nekorektno s njihove strane i ne želim o tome više pričati - rekao je Mišković pa otkrio tko će biti na klupi za susret s Lilleom i što će biti s novim trenerom:

- Nismo bili spremni za novog trenera. O tome nismo razmišljali. Radimo na tome, gledamo i vidjet ćemo kamo će nas to odvesti. U međuvremenu će naša legenda Radomir Đalović i Darko Raić-Sudar voditi klub u Francuskoj. Đalović je smatrao da mu je Rijeka previše dala, nioje gledao na novce i na tome mu čestitam. Napravio je potez koji svaki navijač zauvijek mora poštovati.

Mišković je dodao kako u klubu nisu mogli ni zamisliti odlazak trenera.

- Nismo ni sanjali da će se ovo dogoditi. Od one male turbulencije u Sloveniji je dogovoreno da ostajemo zajedno. Nisam ni razmišljao o drugim stvarima. Ne mogu utjecati na događaje u Dinamu, a ovo nismo mogli zamisliti da je moguće - kaže Mišković pa nastavlja:

- Atmosfera u gradu je fantastična. To je napravio trener, ali ne samo on, nego i igrači. Po prvi put u povijesti Rijeke imamo preko 10 i pol tisuća članova, pet tisuća pretplata, a to ne radi jedan čovjek već cijela Rijeka koja stoji iza Rijeke. Na nama je da krize prebrodimo, a na dečkima da se nastave boriti.

Mišković je rekao kako može otići tko god ne želi biti u klubu.

- U Rijeci ne treba biti nitko tko ne želi. Da pojednostavnim, svaki trener ima ugovor i otkazni rok koji mora ili odraditi ili ga platiti. Ne radi se o novcima. Nije važno hoćemo li dobiti 100, 200, 300 ili 500, stvar je principa. Sve je ok, svatko ide na bolju plaću, ali način na koji je to napravljeno, dva dana prije utakmice... E to me razljutilo - zaključio je Mišković.

Linker
07. svibanj 2024 14:00