Franjo Ivanović je oduševio sve pratitelje Rijeke

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
UVJEREN U PROLAZ

‘Oduševila me ova borbena i agresivna Rijeka, jedan igrač je pokazao da je istinska klasa i pravo pojačanje‘

‘Budu li dečki igrali kao protiv Istre, neće biti nikakvih problema i opet ćemo se svi veseliti‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 10. kolovoz 2023. 11:33

Rijeka danas igra utakmicu trećeg pretkola Konferencijske lige protiv B36 Torshavna. Za Sportske novosti tu utakmicu najavljuje Andrej Prskalo:

Bio sam prije devet godina na Farskim otocima, igrali smo protiv Vikingura, na umjetnoj travi, na ovom istom stadionu na kojem će moja Rijeka igrati i u četvrtak. Ondašnji trener, Matjaž Kek, ništa nije prepustio slučaju, dobro smo se pripremili za tu utakmicu, analizirali smo suparnika, odigrali smo maksimalno ozbiljno i pobjedom 5:1 praktički smo osigurali prolaz u doigravanje. Na toj je utakmici na vratima bio Ivan Vargić, a ja sam branio na uzvratu na Kantridi, na kojoj smo upisali još jednu, uvjerljivu 4:0 pobjedu.

Bila je sredina kolovoza, a na Farskim je otocima vrijeme bilo ugodno, za nas tipično jesensko, temperatura je bila negdje između 15 i 20 stupnjeva Celzija. Tada je za Vikingur igrao Srbin Filip Đorđević i rekao mi je da je to bilo jedno od najljepših i najtoplijih ljeta na Farskim otocima u posljednjih desetak godina. Brzo smo se prilagodili na uvjete za igru i unatoč spoznaji da nam je Vikingur bio apsolutna nepoznanica, ozbiljnim smo pristupom nadigrali domaćina i pobijedili.

Iako je farski nogomet osjetno napredovao u ovih devet godina, nadam se da će i ova Rijeka ostvariti jednako dobar rezultat kao i mi prije devet godina. Dugačko putovanje sigurno će malo utjecati na naše igrače, ali vjerujem da će nadvladati taj hendikep i odigrati dobru utakmicu. Budu li dečki igrali kao protiv Istre, neće biti nikakvih problema i opet ćemo se svi veseliti.

Oduševila me ova borbena i agresivna Rijeka, gladna golova i pobjeda, ove je sezone samo jednom odigrala utakmicu ispod željene razine, u Splitu protiv Hajduka. Budući da sam vratar, posebno bih pohvalio vratara Nediljka Labrovića, izvanredno brani u kontinuitetu i najčvršća je karika ove momčadi. Nadalje, napadač Franjo Ivanović pokazao je da je istinska klasa, pravo otkriće i pravo pojačanje. Ovo je potentna i mlada momčad, s odličnim trenerom, Sergejom Jakirovićem, koji zna što hoće, silno želi pobjeđivati i taj je svoj pobjednički mentalitet prenio na igrače. Uvjeren sam, dakle, u prolaz Rijeke. Kad bih izglede za prolaz procjenjivao u postocima, rekao bih da je omjer barem 90:10 u korist Rijeke!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. svibanj 2024 02:05