VLADO KOS Cropix
VRATA SU IM OTVORENA

Osijek nikad nije imao bolju priliku: Ako prođu Ziru, moraju izbaciti starog znanca ili bivšeg trenera Hajduka

Imali su sreće Bijelo-plavi na ždrijebu s obzirom na to da su mogli izvući Lens, Heidenheim ili Copenhagen
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 06. kolovoz 2024. 19:49

Pobjednik utakmice između ciparske Omonije i mađarskog Fehervara čeka Bijelo-plave na posljednjoj stepenici kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Naravno, uz preduvjet da prethodno Osijek u svoju korist riješi dvomeč s azerbajdžanskim doprvakom Zirom. Imali su sreće Bijelo-plavi na ždrijebu s obzirom na to da su mogli izvući Lens, njemački Heidenheim ili Copenhagen. Omonia ili Fehervar su protivnici po mjeri, momčadi s kojima se može potući za povijesni europski rezultat.

Omoniju s klupe vodi nekadašnji trener Hajduka Valdas Dambrauskas, a u redovima Ciprana od ovog je ljeta i donedavni kapetan Lokomotive Mateo Marić. Prvu europsku prepreku prošli su relativno lagano, u obje utakmice pobijedili su gruzijski Torpedo Kutaisi (3:1 i 2:1). Prema Transfermarktu ciparska momčad vrijedi 20,5 milijuna eura (za usporedbu Osijekova je 25,3 milijuna).

S druge strane, Fehervar je dobro poznat Osječanima s obzirom na to da su Bijelo-plavi često s mađarskom momčadi znali igrati pripremne utakmice. Posljednji puta u siječnju ove godine kada je završilo 2:0 za momčad s Opus Arene. Fehervar je u 2. rundi kvalifikacija pobijedio azerbajdžanski Sumgayit. Nakon 2:1 trijumfa u gostima pred svojim navijačima bilo im je dovoljno i 0:0.

Linker
06. rujan 2024 20:48