Radomir Đalović

 Adam Ihse/Afp/Profimedia
GLAVOBOLJE ZA ĐALOVIĆA

Osim brojnih promašenih prilika i sebičnosti pojedinaca, Rijeka ima još jedan veliki razlog za brigu

Nema dvojbe da će riječki trener u Osijeku sigurno odmoriti neke od svojih prvotimaca
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 24. kolovoz 2024. 21:35

Druga stvar, osim brojnih “zapucanih” prilika i sebičnosti pojedinih igrača o kojoj je trener Đalović govorio odmah nakon dvoboja (i o kojoj će vjerojatno još govoriti svojoj momčadi iza zatvorenih vrata), a koja treba brinuti čelnog čovjeka riječke struke, jest upravo trkačka moć.

Vidno je od početka natjecateljske sezone kako Bijeli imaju snage u visokom, modernom nogometnom ritmu igrati maksimalno 60-ak minuta, barem veći dio momčadi. Je li tome razlog psihološke prirode, jer takve se stvari obično još više istaknu u rezultatski neizvjesnim dvobojima kakvi su bili svi osim dva domaća ligaška ogleda, ili su Riječani još pod vodstvom Željka Sopića napravili neke greške u koracima kada je u pitanju tjelesna priprema, pokazat će vrijeme. S obzirom na to da je donedavni riječki trener iza sebe već imao jedne pripreme prije posljednjih ljetnih, i da momčad nije djelovala “ispuhano” niti umorno u proljetnom dijelu sezone, posebice na njezinom početku, očito se radi o nečem drugom.

Zamjerili se Fortuni

O čemu točno, pitanje je za Đalovića koji tome svjedoči u kontinuitetu. Kao pomoćnik je sjedio do Sopića i sigurno razgovarao s njime i o tom, izuzetno bitnom dijelu nogometne igre, sada će morati sam pronaći neko rješenje ili sam sebi objasniti razloge takvog energetskog pada kod većeg dijela momčadi, toliko vidljivog da je pomalo iznenađujuće iz igre izvadio Niku Jankovića koji je, uz strijelca Franju Ivanovića te Dejana Petroviča, poslovično dobro djelovao u oba smjera u visokom ritmu.

S obzirom na važnost utakmice i ritam četvrtak - nedjelja, nema dvojbe da će riječki trener u Osijeku sigurno odmoriti neke od svojih prvotimaca i na taj ih način pokušati sačuvati za utakmicu koja će uvelike usmjeriti aktualnu sezonu Rijeke, baš kao i ovog stručnog stožera koji se, nakon Sopića, uhvatio u koštac s problemima i izazovima koje to nosi. Osim sreće u ždrijebu, Rijeka kao da se negdje zamjerila božici Fortuni kada su u pitanju ovosezonski ogledi, možda je vrijeme da u šestom europskom ogledu u aktualnoj sezoni nešto “ode” i na njezinu stranu. No, i tu sreću treba “isprovocirati” pristupom, hrabrošću i akcijom. Nikako dojmom, valjda je to ova momčad već naučila na teži način krajem prošle sezone...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. listopad 2024 18:29