GORAN MEHKEK/Cropix
Davorin Olivari
FAVORITI ZA PRVO MJESTO

Ovakav Dinamo želimo gledati. Bili su ozbiljni i profesionalni, a Jakirović je isprobao i dva nova dva igrača

Za dečke iz daleke države Dinamo je poput ‘beskonačnog dana‘, nikako da završi, a stalno je gori od noćne more
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. rujan 2023. 23:48

Dinamo je nastavio niz protiv Astane. Tri od tri. 4:0, 2:0, 5:1.. Ukupno 11:1. Sve je jasno, ove dvije momčadi ne mogu stati u istu rečenicu.

Kazahstanski prvak opet je nastradao od Modrih. Za dečke iz daleke države Dinamo je poput ‘beskonačnog dana‘, nikako da završi, a stalno je gori od noćne more. Vjerojatno im je teško kad se sjete da i četvrti puta moraju igrati protiv hrvatskog prvaka, ali tako im je pao grah. Jakirovićeva momčad je uzela prva tri boda na startu Konferencijske lige. Očekivano i uvjerljivo. Modri su bili previsoka klasa za suparnika, koji je na koncu ispao ‘plitak potok‘.

Dečki iz Astane kod neodlučenog rezultata su bili naivni poput francuske sobarice, kad ih Modri nisu mogli probiti iz igre, potrudili su se napraviti jedanaesterce, a onaj prvi je zaista bio posve nepotreban. No koga briga za njihove gluposti, Modri su trijumfalno odradili prvi posao u skupini. Razlika u kvaliteti vidjela se od prve minute, iako su i gosti imali svojih prilika.

Ali Marin Tomasov nije više u cvijetu mladosti. Ipak, zabili su prvi put u okršajima s Modrima, možda im je to neka utjeha. Makar, kad primiš ‘pet komada‘, slaba ti je utjeha jedan pogodak. Kompletna utakmica protekla je u maksimalnoj kontroli Modrih, gosti su se branili, pokušavali su iz tranzicije složiti neke akcije, no i kad su u tome uspjeli nedostajalo je završnice. Osim u smiraju utakmice kad je Nevistić morao po loptu u mrežu. Moglo je i bez toga. No dobro, događa se... Ništa strašno.

Dinamo je nagovijestio da je u ovoj skupni favorit za prvo mjesto, kao što se i predviđalo. Valja svakako dati veliki plus Jakirovićevoj momčadi koja je bila ozbiljna, profesionalna, niti jednog trenutka nije podcijenila suparnika koji je kvalitativno inferioran.

Takav Dinamo želimo gledati, momčad koja pobjeđuje one koje mora pobijediti. I to još na tako uvjerljiv način koji se pamti. Jer kad bilo kome u bilo kojem europskom natjecanju zabiješ pet pogodaka, onda je to lijep doseg. Bila je ovo i prilika da Jakirović isproba i neke igrače koje još nije koristio poput Kulenovića i Halilovića koji je u svom debiju za Dinamo zabio i svoj prvijenac. Zgodna maksimirska večer, dobar Dinamo, dobra najava za nastavak HNL-a i Konferencijske lige.

Linker
09. svibanj 2024 21:27