Ivan Rakitić

 Irina R Hipolito/afp7/shuttersto/shutterstock Editorial/profimedia
NOVA CENTRALNA FIGURA

Ovo je sastav Hajduka s Rakitićem. Iz prvih 11 ispada stožerni igrač iz prošle sezone?

Dolazak bivšeg Vatrenog na Poljud pokrenut će promjene u udarnoj momčadi Bijelih
Piše: SNObjavljeno: 18. srpanj 2024. 12:41

Točno tjedan dana dijeli hajdukovce od prvog ispita u novoj sezoni, nogometaši splitske momčadi sljedećeg četvrtka od 17 sati na Poljudu dočekuju HB Torshavn u okviru 2. pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Farski klub možda na prvu zvuči kao lagan zalogaj za Livaju i društvo, no navijače Hajduka povijest je dovoljno puta naučila da se u Europi nikoga ne podcjenjuje, da nema laganog protivnika koji će podići bijelu zastavicu prije kraja utakmice. Jer u suprotnom, uvijek se može ponoviti Gzira...

Gennaro Gattuso, na temelju viđenog na pripremama, već ima i prvih 11 za okršaj s Faranima koji je, dakako, podložan manjim promjenama. A budući da je danas poznati stručnjak za nogometne transfere Fabrizio Romano objavio da je Hajduk sve dogovorio s Ivanom Rakitićem, za očekivati je da će i bivši Vatreni uskoro biti u akciji. Jer, za Bijele je svaka europska utakmica finale, pitanje je samo stigne li ga splitski klub prijaviti do roka koji istječe u ponoć s petka na subotu ili će ga kao iznimku dodati naknadno, odnosno za eventualnu sljedeću fazu natjecanja.

image
IBRAHIM EZZAT Nurphoto Via Afp

Talijan između vratnica vidi Lučića prije Kalinića, na desnom je beku zacementiran Mouffi jer alternative nema, Uremović i Šarlija činit će stoperski par, na lijevom je beku Diallo, barem dok se Melnjak ne vrati u natjecateljsku formu.

Vezni red u ovom je trenutku Hajdukova najveća boljka. Kako je Sigur ozlijeđen, u "generalki" protiv Fenerbahčea te su pozicije zauzeli mladići Jurak i Capan. Jedan od njih će zbog ulaska Rakete ispasti iz prvih 11. Vjerujemo da će to biti Jurak s obzirom na to da se radi o igraču bez iskustva u seniorskom nogometu.

image

Filip Krovinović

TOM DUBRAVEC Cropix

Dakako, ne bismo smjeli ni otpisati Filipa Krovinovića. Gattuso mu nije dao veliku minutažu na pripremama što može značiti dvije stvari: ili zna što sve može dobiti od njega pa je želio vidjeti što drugi igrači mogu ponuditi, ili ga ne vidi kao jednog od stožernih igrača, što je Krovinović sasvim sigurno bio od dolaska na Poljud. Rakitić svakako donosi novu vrijednost, a možda bi i Krovinović bio bolji uz takvog jednog majstora.

Lijevo krilo rezervirano je za Ivana Perišića, desno za Sahitija, iako je mladi Durdov zavrijedio priliku. Nešto ofenzivniju ulogu kod novog trenera imat će Pukštas, na poziciji "desetke", dok prava "desetka", Marko Livaja, nema konkurencije u vrhu napada.


Potencijalni sastav Hajduka za ogled s Torshavnom:

Lučić - Moufi, Uremović, Šarlija, Diallo - Rakitić, Capan (Krovinović) - Sahiti, Pukštas, Perišić - Livaja.

A kako bi Hajduk trebao izgledati u narednim utakmicama? To će, jasno, najviše ovisiti o Nikoli Kaliniću i novim transferima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 20:29