SVE SASUO SUCU

‘Ovo nema veze s nogometom!‘ Ljutiti Jakirović otvorio dušu na presici, domaćini priznali: ‘Imali smo sreće‘

Bio je mišljenja da su ‘sudačke sile‘ pobijedile Dinamo, da njegova momčad nije zaslužila poraz
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. studeni 2023. 22:10

Tužan je bio i vidno ljut Sergej Jakirović nakon utakmice u Plzenu. Bio je mišljenja da su ‘sudačke sile‘ pobijedile Dinamo, da njegova momčad nija zaslužila poraz koji ju je bacio na posljednje mjesto u skupini.

- Teško mi je komentirati ovako vruće glave. S obzirom što sam sve vidio. A prošao sam mnogo toga u svom životu, Nismo imali ravnopravan tretman, to je činjenica. Ne mogu se oteti dojmu da svaki put stalno šutimo i pričamo ‘nemoj ovo, nemoj ono‘... Ovo danas nije imalo veze se nogometom. Svatko tko se razumije u nogomet to shvaća - kazao je Jakirović u uvodu, a onda je nastavio...

- Jedanaesterac koji je sviran protiv nas, ne razumijem to. Kako čovjek koji skoči po inerciji, pola metra udaljen od našeg igrača, puca glavom i jedini mu je cilj pogoditi našeg igrača u ruku. Naš igrač pada, uopće ne vidi ovoga koji puca, a sudac svira jedanaesterac... S druge strane, imamo situaciju s Baturinom. Ako to nad Baturinom nije jedanaesterac, onda stvarno ne znam što je jedanaesterac. Imao je prazan gol pred sobom. I na kraju poništen pogodak za nas. Sad sam gledao te linije, to nema veze s vezom. Ta linija može biti povučena kako god. Ako gledamo stražnjicu suparničkog igrača, onda nema šanse da je Ristovski u zaleđu. To je presmiješno.

image
RONALD GORSIC Cropix

Kad se radi o utakmici koja je uključuje sudačke odluke, trener Modrih je kazao:

- Dobro smo ušli dvadeset minuta, dobro smo igrali. Imali smo dvije dobre situacije, vratar Viktorije je jednom jako dobro obranio udarac Ristovskog. Onda smo malo pogubili konce u smislu njihovih dugih lopti, dosta smo mi njima spuštali, nismo bili sigurni u čišćenju, tako su nas malo stavili pod pritisak. Nismo mogli izaći pod pritiskom, bili su jači u duelima. Ali nismo izgubili konce prema naprijed. Na poluvremenu smo reagirali, dobili smo živosti sa Sučićem i Kulenovićem, imali smo inicijativu, pokušavali smo još poslije sa zamjenama, pa je gol visio u zraku. Viktorija nam nije došla niti blizu gola. Ostaje žal što smo izgubili šest bodova iz jedanaesteraca. Koja su za mene prelagano dosuđena.

Vjeruje li da će Dinamo proći skupinu i kako sada pripremiti momčad za veliki derbi na Rujevici?

- Naravno da vjerujem da možemo proći. S dvije pobjede protiv Astane i Ballkanija možemo ići dalje. Jasno, vidi se da nije lako nikoga pobijediti. Ali moramo to napraviti, moramo dati sve od sebe. Rijeka? Nije lako, nije. Teško je svima. Morati ćemo naći snage da s nekim novim snagama u nedjelju sa svježinom i energijom odgovorimo na energiju Rijeke koja će igrati pred punom Rujevicom. U ova dva dana, izabrat ćemo najbolje što imamo i probat ćemo se prezentirati najbolje što možemo - zaključio je Jakirović

Od Dinamovih igrača pred novinare je izašao samo Sandro Kulenović koji je kazao:

- Još sam vruće glave, ali ostaje žal što se ne vraćamo u Zagreb barem s bodom. Opet je to bila neka luda utakmica, zaslužili smo više od poraza, pogotovo u drugom poluvremenu. Stiskali smo, pokušavali smo, oni su čvrsta momčad. Penal je bio sviran, ali uopće se na snimci nije gledala situacija na Baturini gdje ga je vratar ometao kada je išao zabiti gol. I onda, zabijemo gol, a sudac poništi pogodak zbog smiješnog zaleđa. Ne znam na koji način je to uopće bilo zaleđe, ali sada ništa ne možemo promijeniti.

S obzirom na gorak poraz, uz vrlo dvojbene sudačke odluke, razočaranje je očekivano.

- Stanje u svlačionici? Bila je velika ljutnja svih igrača, jer samo mi unutar svlačionice i ljudi bliski klubu znamo što proživljavamo u zadnjih mjesec dana, koliko nam ovo znači i koliko nam ovo teško pada, a onda kada se na ovakav način poništi gol u zadnjim minutama, onda nam to jako teško padne. Međutim, moramo brzo doći k sebi, čeka nas HNL, imamo par bodova zaostatka i moramo se što brže vratiti gore.

Nakon poraza kod Viktorije, Dinamo se okreće novim izazovima u domaćem prvenstvu, već u nedjelju slijedi vrlo teško gostovanje na Rujevici kod Rijeke.

- Moramo se okrenuti toj utakmici i skupiti glave, to je jedini način da se izvučemo iz ovoga svi skupa. Čeka nas važna utakmica, to je jako težak teren. Međutim, mi smo Dinamo i moramo se izvaditi iz ovoga kako god znamo i uzeti tri boda u nedjelju. Nemamo puno vremena, trebamo doći doma, sutra napraviti trening rekuperacije i kompenzacije, ali opet, jedina nam je sreća to što imamo opet utakmicu za tri dana da isperemo ovaj gorak okus.

Unatoč trećem porazu u četiri utakmice, Dinamo i dalje ima šansu za proljeće u Europi. Doduše, ne više s prvog mjesta, s obzirom na to da je Viktorija rezervirala tu poziciju.

- Astana i Ballkani su odigrali neriješeno, bod su ispred nas, ali igramo izravno s oba kluba, tako da je sve u našim rukama i vjerujem u prolaz i europsko proljeće - zaključio je Kulenović.

Trener domaćina Miroslav Koubek je ovako govorio...

- Drago nam je da smo postavili rekord Konferencijske lige jer smo momčad koja je prva prošla nakon četiri kola. Dinamo nas je malo iznenadio u uvodu, pa smo nakon dvadeset minuta morali mijenati formaciju, i tek tada smo uspostavili ravnotežu, U drugom poluvremenu protivnik koji je tehnički jači nas je stisnuo i imali smo i malo sreće da je utakmica završila s 1:0. VAR je mogao presuditi na ovu ili onu stranu. Završilo je dobro za nas - zaključio je trener Viktorije.

Eto, tako je nesretno završila Dinamova priča u Plzenu.

Linker
29. travanj 2024 22:41