Razvan Lucescu

 DAMIR KRAJAC Cropix
TRENER VJERUJE U PREOKRET

PAOK završio tjedan s dvije pljuske i novim ožiljkom uoči Dinama: ‘Jedan gol može sve promijeniti‘

Grčki mediji pišu da PAOK nije naučio iz zagrebačke lekcije, da je doživio poraz na identičan način
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 12. ožujak 2024. 09:10

Pljuska u Zagrebu od Dinama u četvrtak, pljuska u Solunu od Arisa u nedjelju. Od euforije do depresije u samo nekoliko dana prošla je momčad PAOK-a. U prošli tjedan su ušli kao favorit za plasman u četvrtfinale Konferencijske lige i vodeća momčad grčkog prvenstva, a napustili su ga s dva bolna ožiljka. Za prolaz protiv Zagrepčana treba im pobjeda od tri gola razlike na uzvratu u četvrtak, dok su nakon prvog od deset kola grčke Lige za prvaka pali na drugu poziciju s dva boda manje od AEK-a.

- U ovakvim utakmicama gdje se suparnik brani duboko, moraš biti strpljiv i ne napraviti pogrešku. Na kraju smo vrlo teškog razdoblja koje je isušilo našu energiju. Nemamo više isti intenzitet da dođemo do lopte i prvi uđemo u prazan prostor, samopouzdanje više nije naša prednost. No ne mogu igračima prigovoriti na želji, pokušavali su, ali ipak s drugačijim intenzitetom od onog koji smo imali prije nekoliko tjedana - priznao je trener PAOK-a, Razvan Lucescu.

image

Razvan Lusescu

GORAN MEHKEK Cropix

Ritam je paklen, PAOK je nakon Zagreba u svojoj bazi odradio samo jedan trening uoči Arisa, onda novi okršaj s Dinamom pa tek onda dulji odmor jer sljedećeg vikenda ne igraju prvenstvo. U solunskom derbiju odigranom na PAOK-ovom stadionu Toumba zbog kazne na tribinama nije bilo navijača, no zato su se prije dvoboja pojavili pred hotelom gdje su bili smješteni igrači kako bi im dali podršku. Nije pomoglo, kao ni 74 posto posjeda, 14-6 u udarcima, 7-1 u kornerima. Loren Moron u 31. minuti zabio je jedini pogodak na utakmici za 1:0 slavlje Arisa.

- Aris je došao po bod, nadao se da će mu se nešto otvoriti, a mi smo, kao i u Zagrebu, napravili pogrešku. Nažalost po nas, bili smo prespori, ali i takvi stvorili 3-4 šanse, no u ovakvim utakmicama potrebno je imati i sreće, koju mi nismo imali. Potrebna nam je stanka kako bismo se osvježili i trenirali u normalnim okolnostima. Od zime smo trenirali samo u manjim skupinama između utakmica i važno je da ćemo sada moći raditi svi zajedno. U četvrtak imamo novu utakmicu i moramo pronaći motivaciju i energiju za borbu. Jedan gol može sve promijeniti... - zaključio je Lucescu.

Grčki mediji pišu da PAOK nije naučio iz zagrebačke lekcije, da je doživio poraz na identičan način. Lucescu nije puno mijenjao u odnosu na Maksimir, iz udarnih 11 ispali su veznjaci Magomed Ozdojev i Giannis Konstantelias, koje su zamijenili Marcos Antonio i Thomas Murg.

Linker
08. svibanj 2024 15:47