GORAN MEHKEK/Cropix
PET PITANJA

Petković protiv PAOK-a mora izbjegavati jednu stvar. Dinamo treba njegovu čaroliju

Mnogo će toga, kao i uvijek, ovisiti o igri Dinamova veznog reda, u kojem će biti Mišić, Sučić i Baturina
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 07. ožujak 2024. 17:16

Dinamo u četvrtak (21.00) na Maksimiru igra susret susreta osmine finala Konferencijske lige protiv grčkog PAOK-a. Dinamo dočekuje lidera grčkog prvenstva s nizom od devet susreta bez poraza, pri čemu su Modri upisali šest pobjeda i tri remija.

Dinamo će tako po drugi put ove sezone igrati protiv nekog grčkog kluba nakon što su u 3. pretkolu Lige prvaka ispali od atenskog AEK-a. Modri su u Zagrebu izgubili sa 1-2, a potom je uzvrat u Ateni završio 2-2 nakon što je AEK zabio dva gola u sudačkoj nadoknadi.

PET OTVORENIH PITANJA UOČI PAOK-A:

1. Kako će danas izgledati Dinamo?

Ove je sezone pitanje svih pitanja kako će Dinamo izgledati u svakoj novoj utakmici? Oscilacije su, naime, zapravo jedina konstanta Plavih, svjesni su toga u Maksimiru, stoga i trener Sergej Jakirović nerijetko ističe “možemo mi sve pripremiti i raditi na treninzima, ali na kraju odlučuje – ljudski faktor”. Odnosno, u kakvom će raspoloženju biti igrači i kako će reagirati uoči i tijekom utakmice.

2. Može li obrana bez kiksa?

Ivan Nevistić je na nekim utakmicama briljirao, ali je gdjekad i griješio, očito je da mora biti koncentriraniji prilikom procjene treba li napuštati svoj kazneni prostor ili ne. U šefa obrane prometnuo se iskusni Theophile, taj posljednji obrambeni red mora biti na visokoj razini, kao što je bio i na utakmicama protiv Betisa, ni Grcima se ne smije dopustiti lagani izlazak ispred Nevistića.

image

Martin Baturina

GORAN MEHKEK/Cropix

3. Hoće li veza izdominirati?

Mnogo će toga, kao i uvijek, ovisiti o igri Dinamova veznog reda, u kojem će biti Mišić, Sučić i Baturina. Vidjet ćemo kako će se PAOK postaviti, hoće li Plavima prepustiti posjed lopte i priliku tražiti u protunapadima, ili će, pak, inzistirati na kontroli igre s loptom u nogama. U svakom slučaju, Dinamov vezni red mora biti rastrčan i agresivan, ali i kreativan, mora inzistirati na brzom protoku lopte.

4. Što će učiniti krilni igrači?

Krila su riješila Betis, nakon Hoxhina prodora i ubačene lopte Kaneko je poentirao za prolaz. No, ta su krila u drugom dijelu sezone načelno Dinamov problem, malo je bilo situacija u kojima su spomenuti igrači radili razliku i stvarali opasne situacije ispred suparničkih vrata. Protiv PAOK-a će umjesto Kaneka zacijelo startati Špikić, svoju priliku čeka i Vidović – tko god zaigrao, mora dati svoj opipljivi doprinos protiv Grka.

5. Kakav će biti Petković?

Dinamo treba Petkovićeve golove i asistencije. Dinamo treba Petkovićevu čaroliju i virtuozne poteze. Ali ne na centru, nego u blizini kaznenog prostora i u kaznenom prostoru. I kad je god napadač Petković doista bio napadač, onda je i Dinamo dobro izgledao, bio je opasan i djelotvoran. Ali kad se Petković povlačio do centra po loptu, onda su Plavi bili jalovi i nedostajao im je centarfor u 16-ercu. A tamo mora biti...

Linker
06. svibanj 2024 07:43