Razvan Lucescu

 KARIM JAAFAR Afp
IZNENAĐUJUĆ REZULTAT

Pitali ga za Hajduk, on potegnuo priču o psihologu: ‘Prvi put ovog ljeta se stvarno dobro osjećam‘

Potpuna neizvjesnost u dvoboju potencijalnih protivnika Bijelih u kvalifikacijama Konferencijske lige
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 28. srpanj 2023. 19:29

Hajduk, koji se uključuje u kvalifikacije za Konferencijsku ligu trećem pretkolu, igrat će protiv boljeg iz ogleda PAOK-a i Beitara iz Jeruzalema, čiji je prvi susret u Grčkoj završio remijem bez golova. PAOK je najbolju šansu imao u 12. minuti iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Edi Gotliv na Andriji Živkoviću. Kapetan Stefan Schwab je pucao s 11 metara, ali obranio mu je vratar gostiju Miguel Silva. Imali su i Izraelci odličan pokušaj u 31. minuti, ali Nicolaescu je pogodio gredu gola kojeg je čuvao Dominik Kotarski. Dobro su se gosti branili u drugom poluvremenu i PAOK nije uspio probiti njihovu obranu, pa će odluka o tome tko će biti suparnik Splićana pasti u uzvratu u Izraelu 3. kolovoza.

- Prvi put ovog ljeta se stvarno dobro osjećam. Izašli smo na teren ambiciozno, igrali, kreirali šanse, a kazneni udarac je došao nakon našeg pritiska. Imali smo dosta prilika, a bili smo solidni i u obrani. Vidio sam kako se momčad povezala i dobro odradila utakmicu. Igrači su odlično reagirali u težim trenucima - rekao je Razvan Lucescu, trener PAOK-a.

Upitan može li PAOK s ovom momčadi u skupinu Konferencijske lige, tim više što će se, ako prođe Beitar, susresti s još jednim jakim suparnikom, splitskim Hajdukom, Rumunj je odgovorio:
- Ako ideš kod psihologa, kao ja, on vam kaže da razmišljate o trenutku u kojem se nalazite, a ne toliko o budućnosti. Ja činim isto, savjetujem igračima da razmišljaju o onome što se događa sada, a ne o budućnosti. A sada je pred nama Beitar, a ne Hajduk...

Ako prođu Grci, u ždrijebu play-offa, koji je na rasporedu u ponedjeljak, 7. kolovoza, par Hajduk - PAOK bio bi u skupini nositelja, što bi značilo da Splićani u slučaju prolaska na posljednjoj kvalifikacijskoj prepreci neće moći igrati protiv najtežih suparnika.

Linker
19. svibanj 2024 03:26