Federico Coppitelli

 SPADA/LAPRESSE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
LEVADIA U ČETVRTAK

Počinje osječka europska avantura, iščekuje se i premijera novog trenera: ‘Apsolutno smo sigurni u jednu stvar‘

‘Ne želimo biti samo prolaznici, želimo nešto napraviti po pitanju iskoraka‘, kaže kapetan Jugović
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 24. srpanj 2024. 12:17

Osijek u četvrtak otvara novu sezonu utakmicom protiv estonske Levadije u 2. kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu, a Federico Coppitelli ne krije kako ne može dočekati službenu premijeru na klupi bijelo-plavih.

- Točno mjesec dana nakon prvog zajedničkog okupljanja puni smo samopouzdanja. Osjetio sam privrženost, dobio sam puno pozitivnih poruka od navijača, ovaj klub i svi igrači imaju jako dobru radnu etiku i kvalitetu koja je očita. Siguran sam da ćemo na temelju toga imati sezonu koja neće biti banalna, da ćemo ispuniti očekivanja navijača. Očekujem dobar odgovor navijača na utakmici, to je jako bitno jer imamo mladu ekipu i njoj je bitno da osjeti podršku pogotovo na početku našeg zajedničkog puta. Očito je da u četvrtak ne može sve biti savršeno i baš zato imamo potrebu da osjetimo pomoć navijača. Nismo mogli raditi više od onoga što smo prošli zadnjih mjesec dana - kazao je trener Osijeka koji će u četvrtak prvi puta izaći pred pune tribine Opus Arene.

- Hvala Bogu već sam 15 godina trener, navikao sam na pritisak imam već i poneku sijedu zbog toga. Otkad sam došao jedva čekam prvu službenu utakmicu na klupi Osijeka. Adrenalin postoji, u isto vrijeme prošlo je i premalo, ali previše vremena otkako sam s ekipom i naravno da postoji velika želja da napokon siđem na teren - dodao je.

Teren će dati odgovore

Iza bijelo-plavih je mjesec dana od prvog okupljanja, u pripremama pobjede protiv Jabloneca (1:0) i Ruhra (3:1), remi sa Spartacusom (2:2) i poraz od DAC Dunajske Strede, inače potencijalnog protivnika u idućem kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu, 3:2. Osijek je, poručio je kapetan Vedran Jugović, spreman za početak sezone.

- Znamo što smo prolazili prošle sezone da bi izborili Europu, ne želimo biti samo prolaznici, želimo nešto napraviti po pitanju iskoraka. Levadia nam je prva prilika, ključna će biti podrška, pozitivna atmosfera, vidjeli smo na promociji dresova koliko ljudi žive za ovaj klub, osjetili su stvaranje dobre priče - kazao je Jugović, a na istom tragu je i trener.

image

Vedran Jugović

VLADO KOS Cropix

- Odgovor na pitanje jesmo li spremni će dati teren, ono što mogu jamčiti da ćemo pokušati predstaviti plodove našeg rada.

Na protivnika se nije trošilo puno riječi. Levadia je usred sezone i izvjesno će biti novi estonski prvak, no Coppitelli primarno razmišlja o svojoj momčadi.

- Izvukli smo jednog od najtežih mogućih protivnika u ovom trenutku, bit će teška utakmica protiv ekipe koja u domaćem prvenstvu igra jako dobro. Koncentrirani smo na našu prezentaciju, tko god je vidio naše utakmice u pripremnom periodu mogao se uvjeriti da je bilo dosta pozitivnih stvari, sada počinju utakmice gdje je rezultat jako bitan. Naš fokus je da na terenu uravnotežimo naš pristup.

Koja će momčad otvoriti sezonu barem javno još nije prelomio.

- Imamo ideju, ali ćemo pričekati posljednji trening i na temelju toga ćemo odlučiti.

Čeka nas dug put

Nametnulo se i pitanje koliko se ovaj Osijek razlikuje od onog prošlosezonskog.

- Jasno je da smo nastojali stvoriti momčad koja će imati jako dobre tehničke kvalitete i time smo htjeli omogućiti uvjete da naši najbolji igrači na terenu mogu ostvariti pun potencijal. Temelj je bio stvoriti što ofenzivniju igru, dobiti brz reposjed lopte i imati dobru ravnotežu kada ekipa napada i poboljšati organizaciju napada i obrane - kazao je Coppitelli.

image

Federico Coppitelli

VLADO KOS Cropix

Kapetan Jugović bio je slikovitiji, očekuje kako će protivnicima biti muka kada budu igrali protiv Osijeka.

- Rezultat je na kraju mjerilo svega, vrijeme će pokazati razliku, svaki trener ima svoj način rada, ideju i viziju. Isprobavali smo puno varijanti na pripremama, ono što bih volio i mislim da smo na dobrom tragu da protivnicima bude muka što će doći na Opus Arenu. Naravno, neka uživaju u novom stadionu - dodao je Jugović.

Coppitelli je zadovoljan trenutkom u kojem se nalazi njegova momčad.

- Još nas čeka dug put što se tiče organizacije ekipe. Mlada smo ekipa s malo igrača starijih od 25, preko samih utakmica vidjet ćemo točke u kojima bi se mogli poboljšati, a upravo će Levadia biti najbolji način da vidimo gdje se nalazi ekipa u ovom trenutku. Svjesni smo da je rezultat dati ocjenu je li naša igra dobra ili loša, ali apsolutno smo sigurni u jednu stvar - na temelju onoga što igrači pokazuju u svakodnevnom radu brzo ćemo doći do toga da možda ne budemo savršeni, ali jako dobri - zaključio je trener Osijeka.

Kewal upitan za Levadiju

Uoči premijerne utakmice sezone Osječani nisu bez zdravstvenih problema. Ovog ljeta pridošli Riucencio Kewal požalio se na lakšu ozljedu zbog čega je propustio jedan trening i upitno je hoće li se naći u zapisniku za utakmicu protiv Levadije. Manjih zdravstvenih problema imao je i Petar Pušić, no ozljeda nije takve prirode da bi nastup možda i najboljeg Osijekova igrača tijekom priprema došao u pitanje. Stjopa Mkrtčjan, koji je prošlog tjedna preskočio nekoliko dana trenažnog procesa, u normalnom je treningu.

Upozorenje gledateljima: Podaci na ulaznici moraju se podudarati s osobnim dokumentima

Ulaznice za prvu utakmicu sezone na Opus Areni dobro idu, a iz kluba su uputili apel navijačima. "Vrata stadiona otvaraju se u 18 sati i s obzirom da se očekuje veći broj gledatelja, pozivamo sve koji će doći da to učine nešto ranije, imajući u vidu neizbježnu sigurnosnu proceduru koja ponekad zna i nešto duže potrajati. Nadalje, prilikom kontrole ulaznica nužno je da se podaci na njima podudaraju s onima na osobnim dokumentima koje morate imati kod sebe. Dakle, ulaznica je isključivo važeća za onoga čije je ime i prezime otisnuto na njoj i ne može se prenositi na druge osobe", priopćili su iz kluba.

OSIJEK Čavlina - Guedes, Duarte, Jelenić, Jurišić - Soldo, Nejašmić - Matković, Lima, Pušić - Mierez

trener: Federico Coppitelli

klupa: Malenica, Omerović, Mkrtčjan, Vrbanac, Cvijanović, Jugović, Prekodravac, Mikolčić, Bukvić, Ademi, Fućak, nedostaju: Kewal (ozlijeđen)

LEVADIA: Vallner - Tur, Fomba, Heitor, Peetson - Ainsalu, Mavretić - Pedro, Musamba, Yakovlev - Felicio

trener: Curro Torres

klupa: Anu, Larsen, Kallaste, Jarvelaid, Alexandre, Zakarlyuka, Skvortsov, Roosnupp, Liivak, Bah, Kirss

Linker
08. rujan 2024 01:54