MATS TORBERGSEN/NTB SCANPIX/PROFIMEDIA Mats Torbergsen/ntb Scanpix/profimedia
ŠUTALO ISKLJUČEN

Pomor Francuza u Europskoj ligi, uz Dinamo se u osminu finala u velikoj drami plasirao i Ajax

Bivši branič Dinama dobio je crveni karton odmah na početku drugog dijela, već u 47. minuti
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 22. veljača 2024. 23:43

Benfica, Milan, Qarabag i Freiburg plasirali su se među 16 najboljih momčadi Europske lige, dok su uz Dinamo osminu finala Konferencijske lige izborili Servette i Ajax.

Francuski klubovi doživjeli su pomor u Europskoj ligi jer ispala su sva tri predstavnika Ligue 1. Nakon 3:0 na San Siru, Rennesu je trebalo pravo čudo da preskoči Milan. A ono se na kraju nije dogodilo. Benjamin Bourigeaud zabio je hat trick koji je na kraju bio dovoljan za pobjedu, ne i za prolaz dalje. Toulouse i Benfica odigrali su monotonih 0:0 što je portugalskom velikanu nakon 2:1 u prvoj utakmici bilo dovoljno za plasman dalje, ali bilo je sve samo ne dosadno. Domaćini su imali inicijativu, statistika kaže kako su zapucali čak šest velikih prilika, pogodili i okvir vrata, ali do gola koji bi im donio barem produžetak nisu došli.

A u Lensu su na svojoj koži doznali kako je 2:0 najopasniji rezultat. Poslije prvog dijela imali su 2:0 vodstvo u Freiburgu i nakon 0:0 u prvoj utakmici bili su već jednom nogom u osmini finala, ali do njega nisu došli. Njemačku momčad nije "ubio" ni primljeni gol u posljednjim sekundama prvog dijela jer su u drugom poluvremenu golovima Rolanda Sallaija stigli izjednačiti (a drugi pogodak zabio je u 92. minuti), odvesti utakmicu u produžetak i onda slaviti golom Gregoritscha u 99.

Braga je u goste Qarabagu došla nakon 4:2 poraza na svome terenu, a ni sad vremena s igračem više nije im pomoglo da preokrenu dvomeč. Prvi dio završio je bez golova, Qarabag je opet bio bolji protivnik dok Portugalci nisu uputili niti jedan šut u okvir gola. A onda je bek domaćina Cafarquliyev u samo četiri minute, između 53. i 57., uspio zaraditi dva žuta kartona... I sve se okrenulo. Fernandes je u 70. minuti zabio za 0:1, a Djalo u 83. udvostručio prednost i osigurao dodatnih pola sata. A u nastavku je uslijedila ludnica, Qarabag je i s igračem manje zabio dva gola pa ni Banzin gol nije puno značio gostima.

IZRAVNI CRVENI KARTON JOSIPU ŠUTALU POGLEDAJTE OVDJE.

Josip Šutalo nije se proslavio u utakmici Bodø/Glimta i Ajaxa. Bivši branič Dinama isključen je odmah na početku drugog dijela, već u 47. minuti kod vodstva njegove momčadi 1:0. Neoprezno je s leđa srušio protivničkog napadača koji je nadirao prema vratima nizozemske momčadi. Grčki sudac Tasos Sidiropoulos prvo je Šutalu pokazao žuti karton, a onda nakon što je odgledao snimku promijenio je odluku i hrvatskom nogometašu pokazao izravan crveni karton.

Cijeli izvještaj o Šutalu pročitajte OVDJE.

Snage na terenu vrlo brzo su bile izjednačene. Veznjak Norvežana Grønbæk prvo je u 57. minuti dobio nepotreban žuti karton zbog rasprave, a onda u 65. i drugi žuti nakon prekršaja. Berg je golom donio produžetak, ali Taylor je u 114. zabio za prolazak Ajaxa.

Servette je minimalnim trijumfom u Bugarskoj prošao Ludogorets (prva utakmica završila je 0:0). Tek što je utakmica počela Cognat je šokirao domaćina. Igrala se šesta minuta kada je zabio jedini gol na utakmici. Imali su Bugari apsolutnu premoć u posjedu, broju šuteva, kreirali su nekoliko izglednih prilika, ali nisu uspjeli izaći iz rezultatskog minusa.

Linker
27. travanj 2024 09:44