TOM DUBRAVEC Cropix
PORTUGALSKI MEDIJI

Poraz u ‘teškom okruženju‘, pohvala za navijače Hajduka i žestoka kritika na račun Vitorije

‘Krovinovićev pogodak mogao bi biti presudan‘, poručuju s portugalskog Recorda
Piše: SNObjavljeno: 05. kolovoz 2022. 08:33

Nogometaši Hajduka u četvrtak su u sjajnoj atmosferi na krcatom Poljudu pobijedili Vitoriju Guimaraes u prvoj utakmici 3. pretkola Konferencijske lige.

Bijeli su dominirali susretom, zaustavili su goste na samo jednom udarcu u okvir, ali i taj jedan Miguela Mage završio je u mreži i u 61. minuti nakratko uzdrmao hajdukovce. Kažemo nakratko, jer Splićani su nastavili silovito i već u 67. preko Sahitija poravnali rezultat, a potom i uz pogotke Melnjaka u 75. te Krovinovića u 87. upisali 3-1 pobjedu.

image

Filip Krovinović

JOSKO PONOS Cropix

"Krovinovićev pogodak mogao bi biti presudan, a istina je da Vitorija u niti jednom trenutku nije držala utakmicu u svojim rukama", komentar je na portugalskom Recordu.

A Bola pak piše o "teškom okruženju",, a posebno su nahvalili navijače Hajduku za koje kažu da su "stalno gurali svoju momčad". A Bola dodaje i kako su portugalski nogometaši napravili previše grešaka u Splitu: “vratar Varela je zaključao svoja vrata, ali druga su se otvorila”, piše taj medij.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

"Nada je trajala šest minuta. Vitoria je poražena, a Krovinović je maestralno pogodio", dodaju novine O Jogo.

Novine Correio de Manha ističu "fantastičnu atmosferu" stadiona Poljud gdje je "Vitoria imala prednost, ali je izgubila zbog previše učinjenih grešaka". "Vitoria je sada obvezna to preokrenuti", pisalo je u naslovu.

Regionalne novine O Minho zaključile su kako si je "Vitoria zakomplicirala prolazak" dalje.

Uzvratni susret je 10. kolovoza u Guimaraesu, a pobjednik iz ovog para u play-offu će igrati protiv Villarreala.

Linker
24. travanj 2024 13:21