Andres Guardado i Manuel Pellegrini

 MIKE KIREEV Nurphoto Via Afp
‘IMALI SMO ŽESTOKU RASPRAVU‘

Potpuni raspad idućeg suparnika Dinama: svađa trenera i kapetana, serija ozljeda i odlazak ključnog čovjeka

Pellegrini se prethodnih tjedana javno žalio na igrače, odbio reći točan uzrok svađe
Piše: HinaObjavljeno: 12. siječanj 2024. 18:15

Španjolski nogometni prvoligaš Betis, koji će za mjesec dana igrati sa zagrebačkim Dinamom u 1/16 finala Konferencijske lige, ušao je u seriju loših rezultata što je dovelo do svađe između trenera i kapetana momčadi, a krizu su produbile ozljede i odlazak sportskog direktora u Saudijsku Arabiju.

Betis je prije šest dana ispao u 1/16 finala španjolskog kupa izgubivši 0-1 kod Alavesa, što mu je bio treći poraz u posljednjih pet utakmica.

Prije tog gostovanja su se posvađali 70-godišnji trener Manuel Pellegrini i 37-godišnji veznjak Andres Guardado.

"Pellegrini i ja imali smo žestoku raspravu", rekao je Guardado za Radio Sevillu nakon što ga je trener izvukao na poluvremenu prvenstvene utakmice s Gironom (1-1).

Nakon toga ga nije uvodio u igru u iduće dvije utakmice tijekom kojih je Betis upisao dva poraza, od Celte u prvenstvu (1-2) i spomenutog Alavesa u kupu.

image

Andres Guardado

DAX IMAGES Nurphoto Via Afp

"Trener i ja smo poput vjenčanog para, volimo se i svađamo. Sjeli smo i rekli si sve u lice pa ne vidim skandal u ovome", izjavio je Guardado.

"Kada postoji određena kriza, normalno je da takve stvari izađu van", dodao je.

Pellegrini, koji se prethodnih tjedana javno žalio da se igrači ne zalažu dovoljno na terenu, u petak je na konferenciji za medije odbio reći točan uzrok svađe, napomenuvši da su takve rasprave normalne i da nema nikakav problem s bivšim reprezentativcem Meksika koji je ove sezone nastupio u 18 utakmica.

Betis, sedmoplasirana momčad španjolskog prvenstva, trenirao je pripremajući se za subotnju utakmicu s Granadom u kojoj želi konačno pobijediti. U zadnjih deset utakmica u svim natjecanjima svladao je samo niželigaša Villanovense u kupu (2-1) i Las Palmas (1-0) u prvenstvu krajem studenog.

U četvrtak mu se ozlijedio 19-godišnji rezervni branič Nobel Mendy koji će pauzirati oko mjesec dana. Ozlijeđeni su otprije braniči Marc Bartra, Hector Bellerin i Juan Miranda, defenzivni vezni Guido Rodriguez te vratar Claudio Bravo.

Desni bek Youssouf Sabaly je s reprezentacijom Senegala, a stoper Chadi Riad i krilni napadač Abde Ezzalzouli su s ekipom Maroka na Afričkom kupu nacija koji se igra do 11. veljače.

image

Manuel Pellegrini

DAX IMAGES Nurphoto Via Afp

Pitanje je u kakvom će se stanju vratiti u klub uoči utakmice s Dinamom u Sevilli 15. veljače. Uzvrat u Zagrebu bit će odigran 22. veljače.

"Naljutilo me ispadanje iz kupa i niz loših rezultata. Nismo zadovoljni niti što se više ne nalazimo pri vrhu u prvenstvu", rekao je Pellegrini koji je tri i pol godine trener Betisa.

"Ali borit ćemo se u Konferencijskoj ligi te da zauzmemo što bolje mjesto u prvenstvu", dodao je.

Betisu je cilj izboriti nastup u Europi i iduće sezone, ali u tome neće imati pomoć sportskog direktora Ramona Planesa. On je prešao u saudijski Al-Ittihad pa sada klub iz Seville traži zamjenu za njega.

Otišao je usred zimskog prijelaznog roka tijekom kojeg je u Betis stigao samo američki reprezentativni veznjak Johnny Cardoso iz Brazila. On bi mogao debitirati pred domaćom publikom protiv Granade.

Betis je u četvrtak iz podmlatka Real Madrida u svoj podmladak doveo 18-godišnjeg Elyaza Zidanea, jednog od četvorice sinova proslavljenog trenera i bivšeg francuskog reprezentativca Zinedinea Zidanea.

Linker
29. travanj 2024 10:19