Sadegh Moharrami

 RONALD GORSIC Cropix
SN RETROVIZOR

Potpuno drugačiji Dinamo: Samo je jedan igrač iz današnje postave igrao u zadnjem okršaju protiv Viktorije

Brojne su igračke promjene u obje momčadi u odnosu na posljednje međusobno sučeljavanje
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 25. listopad 2023. 11:21

Prije četiri godine i osam mjeseci, u veljači 2019., Dinamo i Viktoria sučelili su se u 16-ini finala Europske lige.

Bio je to prvi Dinamov nastup u proljetnom dijelu nekog europskog natjecanja nakon punih 49 godina i Plavi su ukupnim rezultatom 4:2 preskočili češku momčad i izborili nastup u osmini finala.

Jednosmjerna ulica

Prva je utakmica u Plzenu okončana pobjedom domaćina 2:1 (0:1). Dinamo je poveo pogotkom Olma u 41. minuti, nakon lijepe asistencije Petkovića, no u nastavku je domaćin s dva zgoditka preokrenuo rezultat i dohvatio minimalnu prednost uoči zagrebačkog uzvrata. Dvostruki je strijelac bio srednji branič Ludek Pernica (54. i 83. minuta), zanimljivo je da je Pernica u posljednji trenutak uskočio u udarni sastav, budući da se prije utakmice s Dinamom ozlijedio inače standardni stoper Lukas Hejda.

Uzvratna utakmica u Zagrebu odigrala se u jednosmjernoj, Dinamovoj ulici! Plavi su bili osjetno bolji i dobru su igru materijalizirali 3:0 pobjedom, strijelci su bili Oršić (15), Dilaver (34) i Petković (73). Na toj je utakmici svoj europski debi u Dinamovu dresu imao desni branič Moharrami, budući da je Stojanović bio suspendiran zbog žutih kartona.

U odnosu na te dvije utakmice, rosteri Dinama i Viktorije značajno su se promijenili. Brojni su igrači napustili Zagreb i Plzen, a među kandidatima za nastup u četvrtak samo su trojica igrača u Dinamovoj svlačionici koji su bili prijavljeni i za dvoboje u veljači 2019. godine – Moharrami, Zagorac i Perić. Od njih trojice, samo je Moharrami igrao, na uzvratu u Zagrebu, dok su Zagorac i Perić oba okršaja odgledali s klupe. Petković je ozlijeđen, a Ademi i Theophile nemaju pravo nastupa u Europi ove jeseni.

S druge, pak, strane, u Viktorijinoj su svlačionici ostala petorica igrača koji su bili u rosteru i 2019. godine. Među njima je i dvostruki strijelac iz Plzena, Ludek Pernica (33), ali neće kandidirati za jesenske utakmice s Dinamom, jer je na oporavku nakon teške ozljede i operacije koljena. Kao ni još jedan stoper, Milan Havel (28), koji se oporavlja od ozljede Ahilove tetive.

Osvježene klupe

Osim njih dvojice, tu su još iskusni obrambeni igrači Lukas Hejda (33) i Radim Reznik (34), te napadač Tomas Chory (28).
Promijenili su se, dakako, i treneri, Dinamov je strateg tada bio Nenad Bjelica, dok je na klupi Viktorije bio Pavel Vrba. Sad će se treneru Plavih, Sergeju Jakiroviću, sučeliti Miroslav Koubek...

Linker
02. svibanj 2024 23:49