DAMIR SKOMRLJ Cropix
VELIKA PRILIKA

Rijeka igra najvažniju utakmicu u sezoni, evo gdje gledati borbu za Konferencijsku ligu

Ulaskom u skupinu trećeg ranga europskog natjecanja Rijeka bi ‘pokrila‘ trećinu godišnjeg budžeta
Piše: SNObjavljeno: 29. kolovoz 2024. 10:49

Hrvatski klubovi žive od prodaje igrača, a europska natjecanja im dođu kao odličan bonus. Dinamo je jučerašnjim ulaskom u Ligu prvaka dobio pravi jack-pot, a ‘utješnu nagradu‘ danas lovi Rijeka.

Klub s Rujevice danas igra uzvratnu utakmicu playoffa Konferencijske lige protiv Olimpije. Utakmica u Ljubljani počinje u 19 sati, a možete je gledati na programu MaxSport 1.

Ulaskom u Konferencijsku ligu Rijeka bi na svoj račun, kao UEFA-inu utješnu nagradu (jer Konferencijska liga to jest u odnosu na, primjerice, Ligu prvaka ili Europsku ligu), trebala primiti 3,17 milijuna eura.

Dodamo li tome da su Bijeli već prolaskom 2. pretkola Europske lige, odnosno, spuštanjem u play-off stepenicu niže, zaradili već preko milijun eura, dolazi se do cifre od preko četiri milijuna eura. Nekome utjeha, nekome, poput Rijeke, to je ugrubo – trećina godišnjeg budžeta.

- Ova momčad se ne boji nikakvih gostovanja od kada sam ja tu, počevši od Lillea i utakmica gdje su bili i jači protivnici. Ovi momci su prije svega veliki profesionalci i ozbiljni igrači, tako da je njima, neću reći isto, ali kako će u Ljubljani biti i u puno naših navijača, onda se taj faktor gostovanja neće odraziti na njih - istaknuo je trener Rijeke Radomir Đalović uoči odlaska u Ljubljanu.

Linker
05. rujan 2024 10:53