GORAN SEBELIC Cropix
Dražen Antolić
LEKCIJA NA KVARNERU

Rijeka se popiknula na škvadri skupljenoj po nogometnim rupama, a Španjolac je razgolitio sve slabosti HNL-a

Hrvatski prvoligaš evidentno nema energije za cijelu utakmicu iole ozbiljnijeg ritma
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. kolovoz 2024. 22:53

Olimpija se pokazala preozbiljnom ekipom da bi je Rijeka mogla pobijediti na svojem terenu, pa iako rezultat 1:1 ostavlja pitanje prolaza otvorenim, Zmajčeki sada djeluju kao veći kandidat za Konferencijsku ligu.

Jedan dobar španjolski trener Victor Sanchez sa skupinom igrača skupljenim po nogometnim rupama, od čega je trećina gradila put po hrvatskim niželigašima, dečkima koji klubovima poput Rijeke nikad nisu ni bili zanimljivi, očitao je na Kvarneru lekciju što je struka i još jednom razgolitio slabosti HNL-a u kojem se igra sporo, dekadentno i svileno, a ekipe su fizički nespremne za europske okršaje. Voljeli bismo vidjeti kako bi igrala Victorova momčad kad bi imao Rijekine nogometaše.

image

Victor Sanchez

GORAN SEBELIC Cropix

Franjo Ivanović bio je iznimno raspoložen u prvom dijelu i samo zato Rijeka je vodila, a kako početkom nastavka nije zabila drugi gol skromna, ali odlično vođena Olimpija došla je na svoje. Rijeka koja djeluje kao da je na plaži provela pripreme i evidentno nema energije za cijelu utakmicu iole ozbiljnijeg ritma, ponovno je pala, Slovenci su tada izgledali kao stroj, izjednačili, a do kraja je sve bilo moguće...

Radomir Đalović najavljuje pobjedu u Stožicama, duboko se nadamo da je u pravu jer to bio bilo melem na ono što su nam Rijeka, Hajduk i Osijek pružili ovoga ljeta, međutim morao bi se dogoditi gol skok Bijelih u organizaciji igre, brzini, energiji, izvedbi u završnoj trećini i morali bi naći neke skrivene snage za cijelu utakmicu da to postignu. Dobro je ako barem oni u to vjeruju jer dojam je da im itekako nedostaje i samopouzdanja.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Franjo Ivanović je riljao, vukao, zabadao se u obranu poput stršljena gledajući kako je raniti otrovom, njegov gol u 33. minuti vrhunsko je djelo kakvom zna često težiti, a sad mu je uspio. Velemajstorski šut. No, iako je Ivanović pucao od želje i moći, Rijeci je nedostajalo više ritma da bi češće stavljala goste u škripac. Osim toga Đalović je jako respektirao suparnika, Rijeka se nije bacila na glavu, igrala je oprezno s idejom da ne doživi neugodan šok, ali to nije uspjela spriječiti.

Bila joj je to peta europska utakmica ove sezone, dobila je jedino Corvinul na Rujevici 1:0 i to zato što rumunjski napadač nije zabio kazneni udarac, što dovoljno govori koliko je nemoćna. Osim što nisu uigrani i kompaktni, te je i Olimpija pokazala u dijelovima utakmice da je jača kombinatorno, mnogi igrači nisu u formi, reakcije su im sporije od suparnika, ideja igre se ne vidi, tek individualne akcije i improvizacije. No, kad dođe suparnik u Europi koji "pokaže zube", to nije dovoljno. Ostalo je samo jedno pitanje - hoće li zaokružiti na Stožicama sumorno ljeto i definitivno se zakucati među nogometne pikzibnere ili će nas ipak u posljednji čas ugodno iznenaditi? Kad bi ponovno morali kod Elfsborga, bili bismo sigurni da neće proći, u Ljubljani ipak...

Linker
24. listopad 2024 21:14