RONALD GORSIC Cropix
ČEŠKI MEDIJI

Rušenje Dinama je u drugom planu, evo što se večeras slavi u Češkoj: ‘Fantazija, savršena predstava!‘

‘Igra je bila izjednačena, ali Plzen na kraju nije morao žaliti za iskorištenim prilikama‘
Piše: SNObjavljeno: 09. studeni 2023. 23:04

Dinamo je poražen u susretu četvrtog kola Konferencijske lige na gostovanju kod Viktorije Plzen rezultatom 1:0. Presudnim se pokazao dosuđeni kazneni udarac u 35. minuti nakon igranja rukom Josipa Mišića u svojem kaznenom prostoru. Strijelac pogotka bio je Tomáš Chorý.

Dok se u Hrvatskoj velike polemike razvlače o sudačkom kriteriju, češki mediji su veći prostor na svojim portalima posvetili 2:0 pobjedi Slavije Prag nad talijanskom Romom.

"Fantazija, savršena predstava", epiteti su kojima se opisuje veliki pothvat nad momčadi Josea Mourinha.

Pobjeda Viktorije Plzen je ostala u drugom planu, ali je i dalje veliki fokus ostao na tome što je češki predstavnik ovom pobjedom osigurao prvo mjesto u skupini.

“Suverena Viktorija ponovno je slavila i osvojila grupu u Konferencijskoj ligi. Odradili su posao i plasirali se među šesnaest najboljih. Thomaš Chory realizirao je jedanaesterac i tako osigurao stopostotni učinak Viktoriji“, piše portal Sport.cz.

Portal iDENZ.cz opisuje pobjedu Viktorije kao rutinsku.

“Nogometaši Plzena uspjeli su pobijediti zagrebački Dinamo 1:0 i nakon četiri kola već slave prolazak u eliminacijsku fazu Konferencijske lige. Aktivnost domaćina u prvom poluvremenu pretvorio je u jedan pogodak Tomáš Chorý iz jedanaesterca za, u konačnici, rutinsku pobjedu.

Gosti su nakon prekida preuzeli kontrolu, igra je bila izjednačena, ali Plzen na kraju nije morao žaliti za iskorištenim prilikama. Pobjedom su osigurali i prvo mjesto na tablici“, piše na portalu.

Linker
22. travanj 2024 10:25