VOJKO BASIC Cropix
LANSIRANJE RAKETE

‘Šef‘ ima plan s najzvučnijim pojačanjem: Evo kad bi Rakitić trebao debitirati za Hajduk

Strateg Bijelih objasnio je da Rakitić trenira s ekipom, ali da su mu još malo teške noge
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 26. srpanj 2024. 16:29

Kad su u pitanju Ivan Rakitić i Hajduk, navijači i cijela nogometna javnost nailaze na iščekivanja. Prvo je, do potvrde Rakitićevog potpisa, najposjećenija web adresa bila ona s odlaznim letovima iz Seville prema Splitu. Kad se taj zrakoplov uputio, nastalo je pravo ludilo koje je začinjeno povijesnim dočekom.

Sljedeće pitanje koje zanima hajdučki, ali i nogometni svijet, pojavilo se već prilikom predstavljanja na poljudskom stadionu. Misao koja traži odgovor leži u datumu Rakitićevog debija u bijelom dresu.

Nema glavnih igrača

Rakitić je pričao kako nikad više nije trenirao na odmoru, odnosno, proveo je ljetni odmor aktivno. Radio je individualno, ali je svjestan da ništa ne može zamijeniti trening s loptom i suigračima. Rakitić prvo sam od sebe, a onda i hajdučki puk i trener Gattuso, očekuju najviše. Stoga, Rakitić nije gubio vrijeme i odmah se priključio momčadskom treningu. Prvo je, istina, odradio brojna testiranja na Poljudu kako bi se utvrdilo njegovo trenutno stanje koje je prema informacijama jako dobro...

image
PAUN PAUNOVIC Cropix

Gattuso i Rakitić trebali bi funkcionirati sjajno jer kombinacija ličnosti s takvim karijerama iza sebe ne bi ni po čemu smjela ispasti loše. Zna bivši hrvatski reprezentativac, kako je i sam rekao, da je Gattuso šef. On će, kazao je Rakitić, najbolje znati gdje treba pomoći, gdje ne treba, što i kako napraviti. Hajdukova administracija je u međuvremenu odradila sve što je potrebno da Rakitić stekne pravo nastupa protiv Torshavna. Ipak, znajući da Gattuso koristi samo one najspremnije igrače, postojala je dvojba hoće li i koliko participirati u tom dvoboju. Šef, kako Rakitić oslovljava Gattusa, uoči dvoboja otklonio je sve sumnje vezane za eventualni nastup.

Novi dresovi se tiskaju

Navijači Hajduka će na debi njihovog novog ljubimca morati pričekati još najmanje tjedan dana. Strateg Bijelih objasnio je da Rakitić trenira s ekipom, ali da su mu još malo teške noge. On se u puni trening priključuje od sljedećeg tjedna, što znači da bi mogao nastupiti u uzvratu. Ništa se ipak, dok je Gattuso trener Hajduka, ne može i neće moći tvrditi sa sigurnošću. Mjesta u postavi legendarnog Talijana zavrjeđivat će se kroz tjedne treninga.

Gattuso drži da u današnjem nogometu nema glavnih igrača. Pravilo nogometne igre od pet izmjena nudi mu mogućnost da tijekom utakmice promijeni gotovo pola momčadi. Onaj tko danas uđe s klupe, već sutra može biti u prvih jedanaest. Sve je, stoga, na igračima. Igrat će oni koji budu kroz tjedan imali najbolji performans kroz pogled njihovog novog trenera.

image
PAUN PAUNOVIC Cropix

Uglavnom, Rakitić bi u vatru mogao od sljedećeg tjedna, a njegov potpis je razgorio euforiju na Poljudu. Gotovo svakog tjedna hajdučka obitelj bogatija je za tisuću novih članova, a planule su i pretplate. Mala je to iskaznica, poput kakve sličice, ali je za hajdučki puk zlata vrijedna. Sastavni je dio gotovo svakog novčanika u Dalmaciji, a možda i šire. Teško će onaj tko nije pretplatnik ove sezone na Poljud.

A koliko je Ivan Rakitić zapalio vatru među navijačima, sasvim sigurno govori i činjenica da je vjerojatno najprodavaniji proizvod u fan shopu Bijelih upravo njegov dres. Posebno atraktivan je treći dres s brojem 11, koji se prodaje kao na traci. Novi dresovi tiskaju se bez stajanja, a zaposlenike fan shopa tek čekaju pune ruke posla. Trenutačno su 4, 10, i 11 najpopularniji brojevi među hajdučkim svijetom. Nekad nisu mogli ni sanjati da će na Poljudu moći gledati Perišića, Livaju i Rakitića u bijelom dresu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. kolovoz 2024 17:10