Marco Pašalić

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
NOVA PRAVILA

Sjajne vijesti uoči bitke za Europu: Rijeka može računati na dva važna igrača, evo što se dogodilo

Riječani na uzvrat putuju s 1:1, a 90 minuta - ili koja više - dijele ih od skupina Konferencijske lige
Piše: SNObjavljeno: 23. kolovoz 2024. 12:51

Iako se činilo da Rijeka u Ljubljani neće moći računati na Marca Pašalića i Niku Galešića, s Rujevice su stigle sjajne vijesti. Naime, kako doznajemo iz kluba, obje važne karike imat će pravo nastupa protiv Olimpije u uzvratnom ogledu play-offa Konferencijske lige.

Što se tiče Galešića, činilo se da je riječki branič zaradio žuti karton u 75. minuti, ali tada je "požutio" vratar, Martin Zlomislić, a mladi stoper nije završio u sudačkoj bilježnici, što znači da može zaigrati u Sloveniji.

U slučaju Pašalić, pak, priča je malo drugačija. Iako je ofenzivac zaradio treći žuti karton u ovosezonskim europskim kvalifikacijama, zbog Uefinog pravilnika, odnosno članka 63.02, i on će biti na raspolaganju Radomiru Đaloviću za ogled u četvrtak. Prema novoj regulativi, nakon završetka svake dvije europske kvalifikacijske runde, igraču se briše jedan karton, ako je on bio registriran za te utakmice i ako je bio dostupan za igru, a taj je kriterij ispunjen u Pašalićevom slučaju.

Velike su to vijesti za Rijeku, koja na uzvrat putuje s 1:1, a 90 minuta, ili koja više, dijeli ju od skupine Konferencijske lige.

Linker
05. rujan 2024 11:09