Valdas Dambrauskas

 ANTE CIZMIC Cropix
ZANIMLJIVO NA PRESICI

Slavni Bask otkrio zašto će Hajduk biti eliminiran! Dambrauskas: ‘Sjetit ćete se mojih riječi nakon uzvrata‘

‘Kako ne bih bio optimist kada znam s kojom grupom igrača radim, kada znam da nas čeka pun Poljud‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 19. kolovoz 2022. 05:59

Playoff Konferencijske lige nije dobro počeo za Hajduk. S 4:2 slavio je Villarreal koji je i uoči dvoboja slovio kao izraziti favorit.

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas smireno je pričao u Valenciji nakon utakmice s Villarrealom.

- Moramo prvo gledati prema prvenstvenoj utakmici. Što se tiče Villarreala, koliko god mi gledali videa i analizirali, moraš uživo igrati s ovakvim momčadima. Utakmica je počela na pravi način, ali naivno smo primili golove. Mogli smo puno bolje reagirati, Oni su mogli zabiti iz drugih prigoda, ali iz ovih iz kojih su zabijali, mi smo trebali odigrati bolju obranu. Međutim, još uvijek smo u igri i prikazat ćemo bolju utakmicu.

image

Valdas Dambrauskas, Chidozie Awaziem

ANTE CIZMIC Cropix

Awaziem je zaigrao na mjestu zadnjeg veznog, kakva je bila ideja?

- Awaziem je u ranoj fazi karijere igrao veznog i za njega ovo nije ništa novo. Villarreal je odlična momčad koja pronalazi prostor, sjajno surađuju njihovi napadači. Awaziem je u sredini zatvorio, ali nije tu bio naš problem.

Je li moguće da Hajduk izvuče dobar rezultat u uzvratu?

- Bit će sasvim druga utakmica, jer kada budete gledali uzvrat sjetit ćete se mojih riječi. S Božjom pomoći, ako prvi zabijemo, sve je moguće. Ništa nije izgubljeno, a naša je jedina zadaća fokusirati se na sljedeću utakmicu.

Znači, optimist ste za prolaz?

- Kako ne bih bio optimist kada znam s kojom grupom igrača radim, kada znam da nas čeka pun Poljud gdje će nas navijači podići. Znam da će biti teško, igramo s vrhunskom momčadi. Imamo dva pogotka manjka, imali smo i u Valenciji svojih šansi. Drago mi je da je Stipe Biuk zabio nakon dugo vremena. Vjerujem da će to biti odlična utakmica, ali prvo će Lokomotiva pokazati kako ćemo proći s Villarrealom. Nikola Kalinić? Dobio je neugodan udarac u obraz. Liječnici će više znati sljedećih dana. Bitan je igrač za našu momčad.

image

Mindaugas Nikoličius, Valdas Dambrauskas

ANTE CIZMIC Cropix

Toni Borevković je kazao:

- Vidi se da su svi igrači Top kvalitete, stvaraju šansu iz najmanje pogreške. Nije cijela naša ekipa navikla igrati protiv ovako kvalitetne momčadi. Međutim, pred našom publikom će biti druga priča.

Oprezni Cuenca

Jeste li precijenili Villarreal, jer nakon drugog pogotka ste pružali jači otpor?

- Nismo se prepali niti smo ih precijenili, nego smo napravili nekoliko pogrešaka. Odlično samo ušli prvih 15-ak minuta, ali kada brzo primiš dva pogotka presiječe te takva situacija. Međutim, uspjeli smo u konačnici smanjiti zaostatak i sve je otvoreno za uzvrat.

Jorge Cuenca, stoper Villarreala, istaknuo je da ništa nije gotovo.

- Prvo poluvrijeme je bilo puno bolje nego drugo. S 4:1 bi nam bilo lakše, ali i ovako je dobra pobjeda. Međutim, nećemo se opustiti, bit ćemo koncentrirani u uzvratu. Nije još gotovo, jer Hajduk nam je postigao dva pogotka. Pokazao je i protivnik da ima sposobnost napadačke igre, a znam i kakvu atmosferu imaju na svom stadionu.

image

Unai Emery

ANTE CIZMIC Cropix

Pred novinare je izašao i trener Žute podmornice Unai Emery.

- Imamo dobar rezultat, ali znam da će uzvrat biti sasvim drukčija utakmica. Hajduk će pred svojim navijačima biti drukčiji, no kada smo prošli Bayern i Juventus, onda možemo i ovaj dvoboj. Znamo kako se igra na prolaz i zato vjerujem da ćemo eliminirati Hajduk – kazao je Unai Emery, trener Villareeala.

Linker
19. travanj 2024 17:20