Ronald Goršić/Cropix
KOMPLIMENTI ZA MODRE

Slavni trener nahvalio Dinamo: ‘Velika su hrvatska momčad, pokušat će osvojiti Konferencijsku ligu‘

"Ne vjerujem da će Dinamo biti nepažljiv zbog situacije u svom prvenstvu", kaže Manuel Pellegrini
Piše: HinaObjavljeno: 14. veljača 2024. 14:32

Betisov trener Manuel Pellegrini rekao je u srijedu da će dvije utakmice s Dinamom u Konferencijskoj ligi biti izjednačene bez obzira što se zagrebački klub nalazi na tek trećem mjestu u hrvatskom prvenstvu.

- Ove dvije utakmice bit će izjednačene. Dinamo obično igra u Ligi prvaka, a u svom je prvenstvu navikao pobjeđivati u svim utakmicama pa nam neće biti lako. No želja nam je ostvariti dobar rezultat prije uzvrata - izjavio je 70-godišnji Pellegrini na konferenciji za medije u Sevilli.

Dinamo i Betis će u četvrtak u 21 sat odigrati prvu utakmicu šesnaestine finala Konferencijske lige. Uzvrat je tjedan dana kasnije u Zagrebu.

Dinamo zauzima treće mjesto u HNL-u iza Hajduka i vodeće Rijeke. U subotu je dvaput gubio pa odigrao 2:2 s Lokomotivom.

- Ne vjerujem da će Dinamo u Konferencijskoj ligi biti nepažljiv zbog situacije u svom prvenstvu. To su dva različita puta, a oba vode dogodine u Europu - rekao je Pellegrini.

image

Manuel Pellegrini, trener Betisa

DAX IMAGES Nurphoto Via Afp

- Nema favorita. Varamo se ako mislimo da se susrećemo s lakim protivnikom. Dinamo će nastojati osvojiti Konferencijsku ligu, na način da će prvo nas htjeti izbaciti - dodao je.

Betis se nalazi na šestom mjestu u španjolskom prvenstvu. U petak je s 2:0 pobijedio na gostovanju Cadiz koji se nalazi u zoni ispadanja iz španjolske prve lige.

Pellegrini je najavio da će njegova momčad igrati na isti način, premda u njoj neće biti neki igrači koji su nastupili u tom susretu.

- Protivnici su različiti, ali mi nastojimo igrati svoj nogomet. Nastojat ćemo održati istu dinamiku kao protiv Cadiza, a samo se mogu nadati da će igrači individualno imati isti učinak - rekao je.

"Moramo ići korak po korak pa do kuda stignemo. Sada ćemo nastojati preskočiti ovu rundu"

Betis je u prosincu ispao iz jače Europske lige u konkurenciji sa Spartom iz Praga i Glasgow Rangersima pa se sada nada osvajanju Konferencijske lige.

- Moramo ići korak po korak pa do kuda stignemo. Sada ćemo nastojati preskočiti ovu rundu, protiv suparnika koji je velika momčad u hrvatskoj ligi - napomenuo je Pellegrini, koji je tri i pol godine na klupi Zeleno-bijelih.

Potvrdio je da u četvrtak u momčadi neće imati Cedrica Bakambua, 32-godišnjeg napadača dovedenog iz Galatasaraya. On se neće na vrijeme vratiti iz Afrike gdje je s reprezentacijom DR Konga zauzeo četvrto mjesto.

- Zbog nekih okolnosti je kasnilo njegovo putovanje tako da sutra neće biti u kadru.

Zbog ozljeda neće igrati niti napadač Ayoze Perez, veznjaci Isco Alarcon i Guido Rodriguez, te braniči Marc Bartra i Abner Vinícius da Silva Santos. Betis za Konferencijsku ligu nije prijavio napadača "Chimyja" Avilu dovedenog iz Osasune i veznjaka Pabla Fornalsa kupljenog iz West Hama.

- Važni su oni koji su dostupni, ne smijemo se žaliti. Imamo momčad da se pokažu oni na koje će doći red da zaigraju - zaključio je Pellegrini.

Linker
26. travanj 2024 16:35