Urs Schnyder

 DAMIR KRAJAC Cropix
ŠVICARAC NA METI KRITIKA

Španjolci za poraz krive suca? ‘Svašta je dozvoljavao, igraču Dinama oprostio je dva žuta kartona‘

Bruno Petković jedini je požutio u sastavu zagrebačkog kluba
Piše: SNObjavljeno: 22. veljača 2024. 23:26

Novinari španjolske Marce nisu najbolje prihvatili ispadanje Real Betisa iz Konferencijske lige. Zamjeraju švicarskom sucu Ursu Schnyjderu što je, kako navode, "previše toga dozvoljavao igračima Dinama".

Dio izvještaja o utakmici spomenuti je medij izgradio komentarima na suđenje na Maksimiru, pritom su uvjereni da je Mauro Perković u nekim slučajevima trebao biti kažnjen žutim kartonom. Na kraju je od Dinamovih igrača požutio jedino strijelac iz prve utakmice Bruno Petković nakon duela s Marcom Rocom u 40. minuti.

image

Bruno Petković

DAMIR KRAJAC Cropix

"Nakon prvih nekoliko minuta, najviše je u oko upadalo koliko toga Urs Schnyder dopušta igračima Dinama. Perković je grubo pokosio Chadija, ali nije suđen prekršaj. U sljedećoj akciji Perković je bio u zračnom duelu s Assaneom i udario ga, ponovo nije dobio karton", piše madridski list, koji očito misli da je branič Dinama trebao dobiti karton u obje situacije, što bi dovelo do isključenja već u prvom poluvremenu.

"Prije kraja četvrtine sata, Sučić je s leđa srušio Abdea i prekinuo dobru akciju Betisa. Treći je to nedosuđeni žuti karton za Dinamo", stoji u nastavku njihova osvrta.

U konačnici, opomenu za Brunu Petkovića prokomentirali su kazavši da "sudac ipak nije zaboravio ponijeti kartone na ovu utakmicu".

U izvještaju Mundo Deportiva ističe se kako je Betis bio neopasan.

“Real Betis se nije snašao u Europi te je eliminiran od zagrebačkog Dinama. Zeleno-bijeli su prvo poluvrijeme iskoristili prekrasnim pogotkom iz pete Bakambua, ali kao što se to dogodilo puno puta ove sezone, prokockali su prednost na semaforu”, navodi katalonski medij.

Linker
20. travanj 2024 21:03