Cropix, Profimedia
KONFERENCIJSKA LIGA

Spektakl u play-offu! Dinamo izvukao jednog od najtežih mogućih protivnika

Modri su u ruletu kuglica bili nositelji, što znači da će prvu utakmicu igrati 15. veljače u gostima
Piše: SN, HinaObjavljeno: 18. prosinac 2023. 14:15

Nogometaši Dinama igrat će u doigravanju Konferencijske lige sa španjolskim Betisom, odlučio je ždrijeb u Nyonu.

Zagrebački sastav će se za osminu finala Konferencijske lige boriti s Betisom iz Seville, koji je bio treći u skupini C Europske lige iza škotskih Rangersa i praške Sparte. Dinamo će gostovati u prvoj utakmici, a uzvrat je na Maksimiru.

Utakmice će se igrati 15. i 22. veljače, a ždrijeb osmine finala je 23. veljače. Finale će se u svibnju igrati u Ateni.

Betis je u Europskoj ligi igrao u grupi C i zauzeo treće mjesto nakon Rangersa i praške Sparte, a ispred ciparskog Arisa iz Limassola. Osvojili su devet bodova, a zanimljivo je kako su taj učinak imali nakon četiri kola. Tada je izgledalo kako bi proljeće u Europi mogli dočekati u osmini finala Europske lige, ali zbog dva poraza u posljednjim kolima, 0:1 u Pragu i 2:3 kod kuće protiv Rangersa, pali su na treće mjesto i došli do megdana s Dinamom.

U španjolskoj La Ligi Betis je trenutno na sedmom mjestu s 27 bodova iz 17 utakmica, tri boda manje od posljednje pozicije koja vodi u Europu sljedeće sezone.

Osmi izvučeni par je Maccabi Haifa - Gent.

Sedmi izvučeni par je Molde - Legia.

Šesti izvučeni par je Ajax - Bodø/Glimt.

Peti izvučeni par je Olympiacos - Ferencváros.

Četvrti izvučeni par je Betis - Dinamo.

Treći izvučeni par je Union SG - Eintracht Frankfurt.

Drugi izvučeni par je Servette - Ludogorets.

Prvi izvučeni par je Sturm - Slovan Bratislava.

Grčki trener i nekadašnji nogometaš Traianos Dellas pomagat će prilikom ždrijeba. Dellas je tu jer će se finale Konferencijske lige igrati u Ateni.

Unatoč svim turbulencijama i prethodno pretrpljenoj šteti, Jakirovićev borbeni avion na kraju se ipak dokopao zračnog prostora rezerviranog za 24 najbolje momčadi Konferencijske lige.

Devetominutni maksimirski "blitzkrieg", s tri pogotka u mreži Ballkanija, osigurao je Dinamu miran let prema europskom proljeću, a suparnika u sljedećim dvjema bitkama odredit će, kako to obično biva, ždrijeb u Nyonu (ponedjeljak, 14.00).

"Modri" će ruletu kuglica pristupiti sa statusom nositelja, što znači da će prvu utakmicu odigrati 15. veljače u gostima, a uzvrat na svojem terenu tjedan dana kasnije. U šesnaestini finala hrvatski će prvak odmjeriti snage s jednom od momčadi koje su grupnu fazu Europske lige završile na trećem mjestu, a to su: Olympiakos, Ajax, Betis, Sturm, Royale Union Saint-Gilloise, Maccabi Haifa, Servette i Molde.

Linker
24. travanj 2024 19:34