TOM DUBRAVEC Cropix
EUFORIJA U SPLITU

Splićani šokirali i Nizozemce: ‘Pa ovo nije normalno! A Kad smo došli u Split nismo znali ništa o Hajduku...‘

‘Ne mogu vjerovati da Hajduk ima ovoliku podršku‘, bili su iznenađeni, ali i oduševljeni
Piše: Ivan Renić, Slobodna DalmacijaObjavljeno: 05. kolovoz 2022. 12:07

Slavilo se nakon velike Hajdukove pobjede. Oduševljeni su navijači. Konačno značajni europski skalp! Dio je ih nahrlio i u fan shop na stadionu. Majice s Livajinim likom idu „kao djeca iz škole”. Štancat će se dan i noć. Uhvatili smo tamo ekipu iz Nizozemske. Bili su na utakmici, Hajduk ih je šokirao. U pozitivnom smislu, dakako, piše Slobodna Dalmacija.

- Ne mogu vjerovati da Hajduk ima ovoliku podršku. Ovo je nevjerojatno. Kad smo došli u Split nismo znali ništa o Hajduku, onda smo se raspitali. Ali da će biti ovako, nismo mogli ni zamišljati. Pa, ovo nije normalno – priča nam skupina nizozemskih turista.

Kod njih takve atmosfere, kako kažu, nema.

- Mi smo iz Arnhema i naš stadion je uvijek poluprazan. Zato nas je ovakva podrška klubu iznenadila. Prepao sam se kad je Vitoria zabila gol, ali onda im je Hajduk uzvratio. Pogotovo treći gol, bio je čudesan.

image

Društvo iz Nizozemske

Ivan Renić

Nastavljamo dalje naš mali đir i nailazimo na one koji su podršku došli dati izdaleka.

- Mi smo iz Njemačke, ali rodom blizu Šibenika. Rupe, pokraj Skradina, tu su naši korijeni – objašnjava nam Denis Verović koji je na stadion poveo i sina.

- Utakmica je bila prekrasna. Pogotovo u drugom poluvremenu. Tko je bio najbolji? Po meni Livaja. Nije zabio, ali bio je uključen u gotovo sve. Igrač je koji zna utakmicu okrenuti u pravom smjeru. I kod Sahitijevog pogotka. To je njegov gol. On je sve namjestio.

Prednost je lijepa, ali neće biti lako u uzvratu.

- Budemo li igrali ovako nemamo se čega bojiti. Vitoria danas nije pokazala ništa.

Sjajno je Hajduk otvorio sezonu. Očekivanja rastu svakom novom utakmicom.

- Hajduk je za mene uvijek prvi. Ali mislim da imamo snage ove sezone za titulu. Ne treba žuriti. Idemo korak po korak. Za početak treba isto ovako odigrati u uzvratu – zaključio je Verović.

Linker
20. travanj 2024 07:25