MICHAELA STACHE Afp
UEFA BEZ MILOSTI

Stigle kazne: Najgore prošli Bayern i Marseille, Bavarci ne smiju na gostovanje i ostaju bez 50.000 eura

Disciplinska komisija UEFA-e odlučila je žestoko kazniti klubove zbog različitih prekršaja
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 29. veljača 2024. 16:23

Disciplinska komisija UEFA-e odlučila je žestoko kazniti klubove zbog različitih prekršaja, a najlošije su prošli Bayern i Marseille.

Bavarcima je zbog baklji i bacanja raznih predmeta u teren na utakmici osmine finala Lige prvaka između Lazija i Bayerna u Rimu (1:0) aktivirana uvjetna kazna izrečena 16. listopada 2023. godine. Klubu iz Münchena zabranjena je prodaja ulaznica za sljedeću gostujuću utakmicu u sklopu UEFA-inih natjecanja.

Bayern je uz to kažnjen i novčano, s 10.500 eura zbog bacanja predmeta te s 40.250 eura zbog paljenja baklji.

Stoper Dayot Upamecano je zbog crvenog kartona kažnjen jednom utakmicom suspenzije te će propustiti uzvrat s Lazijom 5. ožujka.

Zbog događaja na utakmici Europske lige sa Šahtarom u Hamburgu 15. veljače, Marseille je kažnjen s 50.000 eura. Klubu s Velodromea izrečena je i uvjetna kazna zabrane prodaje ulaznica za gostovanja u sljedećoj europskoj utakmici, a razlog je bakljada koju su izveli Marseilleovi navijači. Rok kušnje je dvije godine.

Slovan iz Bratislave morat će UEFA-i platiti 23.750 eura zbog divljanja njegovih navijača na gostovanju kod Sturma u Grazu u sklopu Konferencijske lige.

Slovački klub kažnjen je s 20.000 eura zbog štete koju su fanovi napravili na stadionu Liebenauer u Grazu, gdje su demolirali toalete i uništili stadionsku infrastrukturu. Slovan se u roku od 30 dana mora javiti Sturmu kako bi nadoknadio štetu koju su počinili njegovi pristalice.

Osim toga, Slovan će UEFA-i morati platiti dodatnih 3.750 zbog bakljade, a zabranjena mu je i prodaja ulaznica za gostovanje u prvoj sljedećoj europskoj utakmici koja će vjerojatno biti naredne sezone, s obzirom na to da je Sturm prošao dalje.

Linker
27. travanj 2024 15:55