DAMIR KRAJAC Cropix
POTVRĐENO JE

Sve je riješeno, pao je veliki dogovor! Prijenos iz Skopja je osiguran, evo gdje ćete moći gledati Dinamo

Pregovori nisu bili jednostavni, valjalo je pronaći zajednički jezik s više strana...
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 25. srpanj 2022. 19:10

Nije se znalo do ponedjeljka iza podneva, a onda smo počeli dobivati migove - prijenosa Dinama iz Skopja ipak će biti!

Dakle, iako se proteklog tjedna, po manje ili više kuloarskim pričama s HTV-a dalo naslutiti da im uzvratna utakmica Škupija i Dinama u 2. pretkolu Lige prvaka nije u planu, došlo je do velike promjene. HTV će tako nakon što je odradio prvu utakmicu iz Zagreba koja je prošlog tjedna završila 2:2, raditi i uzvrat iz Skopja! Pregovori? Bila je to, vjerujemo, prava tržišna utakmica, i to s više elemenata u igri. Ali, realizirano je. Sređeno, done deal...

Kako je sve krenulo? S HTV-a nam je prvotno javljeno, poslana je oko 14 sati ponuda prema Makedoncima koja je nešto kasnije ocijenjena kao prihvatljiva. Čekao se tek konačni odgovor s makedonske strane, ali na HTV-u su odmah bili uvjereni da je to - to. Javila nam se oko 15 sati producentica sportskog programa HRT-a Gordana Tuđman.

- Rečeno nam je da je naša ponuda korektna i prihvatljiva, čekamo konačan odgovor. Prijenos iz Skopja radili bismo od 21 sat na HTV 2, dijelom i paralelno s ATP turnirom u Umagu, koliko se ta dva događaja budu međusobno poklapala. Velim, njima je naša ponuda prihvatljiva, a čekamo i da je prihvate. Pregovori traju čitavog dana...

Nakon nekoliko sati čekanja, iščekivanja, stvar je potvrđena. HTV nam je priopćio da su pregovori sređeni i da je prijenos na HTV-u 2. E sad, kako će oni to iskombinirati s teniskim događanjima, stvar je interne politike.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Inače, budući da je HTV već dijelom bio odustao od utrke za prijenosom iz Skoplja, od jutra smo bili u kontaktu s našim izvorima s pay-per-view postaja, onih specijaliziranih za sportski sadržaj. Čekali smo informacije s Arene, Sportkluba, nikad na tom polju ne znate tko će povući obarač i postignuti dogovor s "host broadcasterom", onim koji u matičnoj zemlji producira utakmicu. A zanimljivo je, takvog u ovom slučaju - nije bilo. Zašto? Zato što makedonski nacionalni prvak Škupi, Makedonce i njihove televizijske kuće jednostavno - ne zanima!

Škupi je po vokaciji albanski klub iz Skoplja, prijestolnice Sjeverne Makedonije. Njihove utakmice rade se uglavnom na albanskim postajama, osim ako to nije ona jedna jedina utakmica po kolu u makedonskoj nogometnoj ligi koja se prenosi na Sportklubu. Prvu utakmicu 1. pretkola protiv Lincolna radio je albanski TV Supersport, radit će i ogled s Dinamom iz Skoplja, pa su se naše pay-per view platforme zajedno s Dinamom, koji bi (dijelom) platio signal, trebale dogovoriti s albanskom postajom. Na kraju, dogovor je postignut... I to tako da je na sebe sve preuzela nacionalna TV-kuća.

Nama su stigle i potvrde gdje će se moći pogledati utakmice Osijeka i Rijeke u 2. pretkolu Konferencijske lige ovoga četvrtka. Osijek i Kizilžar moći ćete pratiti od 20.30 na kanalu MaxSport 1, dok će Djurgardens i Rijeka biti na kanalu MaxSport 2 od 19 sati. Prije utakmice iz Gradskog vrta iči i posebna studijska uvodna emisija.

Susret Djurgardensa i Rijeke bit će prva utakmica ikad prenošena na MaxSportu 2. Taj kanal nije dostupan MaxTV korisnicima u osnovnom paketu, već za njega moraju biti aktivirani neki od dodatnih sportskih paketa. MaxSport 2 je kanal na kojem će se utakmice vrtjeti samo ako na "jedinici" već postoji neki dvoboj u tom terminu. A budući da je Rijeka u 19, a Osijek u 20.30, tom su rješenju doskočili na način da će Rijeka biti na "dvojci".

Gdje gledati Dinamo, Rijeku i Osijek ovog tjedna u Europi?

Škupi - Dinamo (utorak, 21.00) - HTV 2

Djurgardens - Rijeka (četvrtak, 19.00) - MAXSport 2

Osijek - Kizilžar (četvrtak, 20.30) - MAXSport 1

Linker
25. travanj 2024 09:01