VOJKO BASIC Cropix
DJELITELJ PRAVDE

Tko to sudi Hajduku u uzvratnoj utakmici? Izazvao je bijes igrača, navijači ga pljuvali i gađali bocama

Malo poznati 36-godišnji arbitar iz Fermanagha imat će pomagače u sunarodnjacima Argyropoulosu i Wilsonu
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 26. srpanj 2024. 18:51

Uzvratni okršaj 2. kola kvalifikacija Konferencijske lige s HB Torshavnom Hajduk će igrati u četvrtak 1. kolovoza na Farskim otocima (21 sat), a u tom susretu pravdu će dijeliti Tim Marshall iz Sjeverne Irske. Malo poznati 36-godišnji arbitar iz Fermanagha Marshall imat će pomagače u sunarodnjacima Georgiosu Argyropoulosu i Brianu Wilsonu, a iz Sjeverne Irske je i četvti sudac Shane Andrews. VAR-a nema, kao ni u prvom susretu, prenosi Slobodna Dalmacija.

Marshall je poznat po tome što je prije dva tjedna sudio prvu utakmicu 1. kola kvalifikacija Konferencijske lige u Reykjaviku između domaćeg Valura i albanske Vllaznije. Taj susret obilježili su incidenti u završnici.

image
VOJKO BASIC Cropix

Islandski sastav zabio je za 2:2 u devetoj minuti sudačke nadoknade, iako je Marshall prvotno pokazao kako će se susret produljiti samo šest minuta. To nije baš leglo gostujućim igračima i navijačima koji su već otprije bili nervozni zbog ranijeg isključenja jednog nogometaša Vllaznije. Nakon posljednjeg sudačkog zvižduka došlo je do meteža, koškanja među igračima, ali i navijačima. Gostujući navijači potukli su se sa zaštitarima, a prema medijskim izvještajima s tog susreta na tapetu su se našli i suci. Sudačku četvorku na čelu s Marshallom su na izlasku s travnjaka neki navijači gađali bocama i pljuvali.

Zbog svega su morali intervenirati i policajci, a vodstvo Valura je dobilo i prijetnje uoči gostovanja u Albaniji. U uzvratu u Skadru za sedam dana slavio je islandski Valur s uvjerljivih 4:0 i bez neizvjesnosti prošao dalje.

Linker
02. rujan 2024 17:18