JOAQUIN CORCHERO/AFP7/SHUTTERSTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
ŠPANJOLCI UOČI OKRŠAJA

Trener Betisa komentirao ‘slučaj Jarni‘ i otkrio da važan prvotimac ipak konkurira: ‘Bit će na popisu‘

‘Dinamo u prvoj utakmici praktički nije došao do blizu našeg gola‘, kaže Pellegrini
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. veljača 2024. 18:52

Na press konferenciji Betisa okupilo se oko petnaestak španjolskih novinara. Zanimljivo, na presici Sergeja Jakirovića nije se pojavio - niti jedan. Španjolce uopće nije zanimalo što priča Dinamov trener. Njih zanimaju samo njihovi. Nije to nikakvo iznenađenje, tako je bilo i kad su dolazili i drugi novinari u vremenima maksimirskih ogleda s klubovima iz liga Petice. Kad pak Dinamo u Europi igra protiv klubova koji nisu iz elite, onda se skupi veliki broj novinara koji prate te klubove. Očito su kolege iz najjačih liga na Globusu nezainteresirani za mišljenja trenera iz klubova koji nisu europska elita. Makar im je Dinamo u Sevilli pokazao kako je prema njihovom klubu ispao - elitni. No dobro, to je njihov problem. Ako Betis u četvrtak posrne na Maksimiru, baš nas zanima hoće li se onda pojaviti na Jakirovićevoj presici, ili će i nju preskočiti.

Ipak, kolege su se kod nas raspitivali hoće li Maksimir biti pun, kakva podrška Modrima se očekuje s tribina. Bili su malo iznenađeni kad smo ima kazali da se fan zona stadiona otvara u 15 sati, da će biti zabave za navijače, a da se stadion otvara dva sata prije, jer se očekuje velika gužva. Naravno, ali to je svima koji dođu u Zagreb, nije ima jasno da Dinamo igra na ovakvom jadnom stadionu. Neki su se pitali kako je zg-klub uopće dobio dozvolu UEFA-e igrati na tom ruševnom ruglu.

Dok je presica trenera Jakirovića startala u dogovoreno vrijeme, ona Betisa je kasnila šest minuta. Trener Betisa Manuel Pellegrini je pak na press konferenciji kazao ovo...

- U prvoj utakmici u napadu nismo bili dobri. Dinamo je pak vrlo dobra momčad, porobati ćemo preokrenuti rezultat. Od prve minute ćemo tražiti pobjedu, kako bi nastavili natjecanje u Konferencijskoj ligi koja nam je jako važna.

image
DAX IMAGES Nurphoto Via Afp

Je li iz sastava ispao Carvalho?

- Obavio je sve preglede i bit će na popisu za utakmicu.

Što je bilo loše u prvoj utakmici u Sevilli?

- Svaka utakmica je drukčija. Prošla je bila od onih u kojoj nismo pikazali ambiciju za pobjedu. Ali nismo zaslužili izgubiti. Jer Dinamo praktički nije došao do blizu našeg gola. Međutim, završilo je kako je završilo, mi ovdje u Zagrebu imamo ambiciju pobijediti i proći dalje?

Momčad Betisa nije dobro izgledala u zadnje dvije utakmice?

- Zadnje dvije utakmice su bile jako izjednačene. Imali smo problema u pritisku prema suparničkom golu. Ali da smo i zabili nekoliko golova, tri-četiri, opet bi bilo potrebno spremati i raditi za slijedeće utakmice. U četvrtak, od prve minute protiv Dinama moramo krenuti punim intenziteom kako bi došli do pobjede koja bi nam puno značila.

image
MUTSU KAWAMORI/AFLO/PROFIMEDIA

Pripremate li se za izvođenje jedanasteraca? penela?

- Za penale se teško pripremati. jer sasvim drugačije je trenirati jedanaesterce na trenizima, a drugo je izvoditi jedanaesterce na utakmicama. Vjerujem da ćemo dovoljno šansi za prolaz i prije mogućeg izvođenja jedanasteraca.

Bakambu? Što znači njegov dolazak s Afričkog kupa nacija?

- U opciji je da igra 90 minuta, ali vidjeti ćemo koliko će igrati.

Kako komentira situaciju oko Roberta Jarnija koji je dobio otkaz kao izbornik mlade selekcije Hrvatske nakon što je rekao da navija za Betis?

- To mi je teško meni kazati. Znam da je igrao za Betis. Nemam puno informacija o tome, ali kako se meni čini, po onome što znam, da je Robert Jarni rekao samo svoje mišljenje - zaključio je Pellegrini.

Linker
30. travanj 2024 16:39