VLADO KOS Cropix
TALIJAN RAZOČARAN

Trener Osijeka progovorio o ‘prokletstvu‘ Osijeka: ‘Jasno je da smo imali utakmicu u svojim rukama‘

Kao što sam i rekao moramo rasti i na greškama - kazao je trener Osijeka Federico Coppitelli
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 08. kolovoz 2024. 22:36

U prvom susretu 3. pretkola Konferencijske lige Osijek je na Opusa Areni odigrao 1-1 protiv Zire primivši pogodak u šestoj minuti nadoknade iz jedanaesterca. Osijek je poveo u 38. minuti golom Antona Matkovića, a izjednačio je Raphael Utzig iz jedanaesterca u šestoj minuti nadoknade.

Kao da je neko prokletstvo u pitanju, opet je Osijek skupo koštao kiks.

- Jasno je da smo imali utakmicu u svojim rukama, opet nas je naša greška koštala boljeg rezultata. Nismo protivniku dozvolili ništa, kontrolirali smo njihove ofenzivne igrače jako dobro. Kao što sam i rekao moramo rasti i na greškama - kazao je trener Osijeka Federico Coppitelli.

Osijek je posljednjih dvadesetak minuta prepustio inicijativu protivniku.

- Nismo se povukli našim izborom, Omerović je imao grčeve, našli smo se u specifičnom trenutku s dosta umornih igrača. Iskreno, da ste me za vrijeme utakmice pitali može li na Zira zabiti rekao bih - ne.

Trener Zire Rašad Saigov morao je biti zadovoljan konačnim ishodom, njegova momčad iskoristila je neočekivani poklon u posljednjim sekundama utakmice.

- Bila je taktička borba. U drugom poluvremenu smo imali smo inicijativu, pokušali okrenuti rezultat doći do izjednačenja. Da smo izgubili sve bi bilo drugačije u uzvratu. Osijek je momčad puna talenta i potencijala, moji su igrači odlično odgovorili na sve zahtjeve. Pred nama je, kao i pred Osijekom, derbi u nacionalnom prvenstvu i uzvratu ću se posvetiti tek kasnije. Svakako želimo biti bolji nego danas, očekujem da će i Osijek biti bolji. Bit će vrlo intezivno - rekao je Saigov.

Linker
08. rujan 2024 23:36