KARIM JAAFAR Afp
USUSRET BIJELIMA

Trener PAOK-a progovorio o Hajduku, ali i incidentima u Ateni: ‘To su idioti koji ne bi smjeli biti na slobodi‘

‘Nadam se da atmosfera neće utjecati na nas. Mi smo momčad koja je naučila igrati u teškim atmosferama‘
Piše: SNObjavljeno: 09. kolovoz 2023. 11:54

Hajduk u četvrtak na Poljudu igra prvu utakmicu 3. pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv grčkog PAOK-a, a tim se povodom medijima obratio i trener gostujuće momčadi Razvan Lucescu.

Osim detalja o samoj utakmici, grčke novinare zanimao je i stav rumunjskog stratega o tragičnim incidentima koji su se dogodili u Ateni u ponedjeljak navečer gdje je u sukobu hrvatskih i grčkih navijača jedna osoba izgubila život.

- Taj događaj ne može utjecati na našu momčad. Momci su fokusirani na utakmicu i na ono što je pred njima, a to što se dogodilo u Ateni je tragično. Ti idioti koji su sve to zakuhali bi trebali završiti iza rešetaka, ne bi smjeli biti na slobodi. Smisao života ne bi trebao biti ubijanje drugih ljudi - rekao je Lucescu.

Kada je u pitanju utakmica s Hajdukom Rumunj je kazao:

- Trenutačno želimo homogenizirati momčad, napraviti sve da igrački i psihički budu na razini. U situaciji u kojoj se sada nalazimo moramo ići utakmicu po utakmicu. Ovo je pravi put.

Lucescu zna da ga na Poljudu čeka pravi pakao.

- Nadam se da atmosfera neće utjecati na nas. Mi smo momčad koja je naučila igrati u teškim atmosferama i to u prostorima koji nisu prijateljski u grčkoj ligi. Vjerujem da neće utjecati na nas. Ekipa je dobra, spremni su, daju puno svaki dan na treninzima. Moramo igrati dobro bez obzira što se događa na tribinama.

Koja je razlika između Beitara i Hajduka?

- Dvije potpuno različite ekipe. Jedna momčad ima obrambeni mentalitet, htjeli su nas blokirati i igrati na kontre, dok Hajduk ima napadački stil s dobrom organizacijom. Moramo se fokusirati na utakmicu koja je pred nama, a ne gledati što se može dogoditi za dva tjedna. Naša momčad mora ići utakmicu po utakmicu, kao što sam već rekao. Za nas je najvažnije da se prema ovoj utakmici, ovom klubu odnosimo s najvećom ozbiljnošću.

Linker
19. svibanj 2024 05:13