Dick Advocaat

 Yannick Verhoeven/AFP/Profimedia
ŠTO TI JE SUDBINA

Trenerski velikan postao predmet sprdnje: Narugao se Zrinjskom pa ga ‘poklopila‘ karma

Sigurni smo da bivši izbornik Nizozemske nije mislio da će Zrinjski napraviti čudo u drugom dijelu
Piše: SNObjavljeno: 21. rujan 2023. 22:29

Prvo poluvrijeme završilo je 0:3. Utakmica je završila 4:3. Mostarski Zrinjski je u svojoj prvoj, povijesnoj utakmici u skupinama europskih nogometnih kupova nadigrao nizozemsku momčad AZ Alkmaar.

Time su izabranici Krunoslava Rendulića napravili sjajan podvig, dakako jedan od najvećih u povijesti eurokupova. Ne događa se baš svaki dan da netko s poluvremena preokrene 0:3 i dobije utakmicu, pogotovo ne na europskoj razini.

Složiti se moramo s mnogim analizama, Zrinjski je prvo poluvrijeme odigrao očajno loše. A u poluvremenu, na nizozemskoj je televiziji u prigodnoj emisiji o europskom nogometu gostovao Dick Advocaat. Trenerska marka, nekadašnji izbornik Nizozemske, Iraka, Srbije, Rusije, Belgije, Južne Koreje, osvajač Kupa UEFA s ruskim Zenitom...

- Nevjerojatno je da ovakvim momčadima uopće dopuštaju da igraju u europskim kupovima... - rekao je između ostalog Advocaat, čiju izjavu su odmah prenijeli na društvenim mrežama. Kasnije je ona, jasno, postala predmet sprdnje.

Tko je mogao očekivati, a 75-godišnji trener svakako nije bio među takvima, da će Zrinjski izvesti onakav preokret. S četiri pogotka prvak Bosne i Hercegovine preokrenuo je rezultat i ispisao jednu od najljepših stranica novije povijesti europskog klupskog nogometa.

Linker
25. travanj 2024 10:34